Саво: Неозбиљно је да гледамо шта раде други!

Хоће ли Напредак коначно положити оружје у Хумској?

Фудбал 05.05.2019 | 14:30
Саво: Неозбиљно је да гледамо шта раде други!
Све је јасно као дан што се тиче Партизана: са седам бодова из последња три кола сигуран је путник у Европу. Тешко да је ико од навијача црно-белих очекивао да ће њихов клуб у Суперлиги да буде чак испод трећег места, па и пети у једном моменту, али овај тим није ни сенка некадашњег Парног ваљка.

Тренутно је четврти, за задатком да испод тог места не падне, ако икако може, у преосталих 270 првенствених минута. А задатак се чини тежим услед сазнања да му у госте долази Напредак (18.00, ТВ Аренаспорт 2), који је у последња три сусрета за бодове на Топчидерском брду одолео, а успут је на свом стадиону покварио деби Сава Милошевића. Биће овај дуел и шанса шефу стручног штаба домаћина да наплати дуг и изнивелише скор макар са Чарапанима до краја сезоне.

„Напредак је незгодна екипа. Ми смо то осетили, ја први, на својој кожи. Доста квалитетних појединаца стиже из Крушевца, неке од играча знамо из Партизана, попут бекова Аксентијвића и Петровића, опасан је Аливодић. Реч је о екипи која сваког може да казни. Ако се опустите...“,обазрив је Саво Милошевић који због картона не може да рачуна на Светозара Марковића, па се очекује да место у центрланом делу одбране заузму опорављени Марк Валијенте и млади Страхиња Павловић.

Партизан је тренутно на „коти“ четири, засад зависи само од себе, али би посао у намери да се докопа Европе могли да му олакшају два црвено-бела тима. Звезда ако савлада Младост из Лучана, а Пролетер уколико уштине Чукарички. Зато је логично запитати се хоће ли у Хумској 1 ослушкивати кретање резултата са Маракане и Бановог брда._

„Не! То су неозбиљне ствари. Зна се шта се ради у полувремену. Ми смо тад на послу и било би неозбиљно да се бавимо нечим другим“, узвраћа Саво Милошевић, објашњавајући да га интересује само игра његовог тима.

С друге стране, Напредак може у Хумској да игра мирно и за своју душу, јер до Европе је узана стаза, а сигурно је да би се о Крушевљанима причало, да би били у жижи, када би успели да помрсе конце Партизану.

Проблем за Милорада Косановића и његов тим је што имају катастрофалан биланс овог пролећа када играју у гостима. Пре него што се лига поделила на плеј-оф и плеј-аут, изгубили су свих пет мечева на страни, а онда су „нулом“ стартовали и у доигравању.

„Свесни смо да је тешко победити два пута узастопно било кога, камоли Партизан, који има много квалитетнију екипу него што се из пласмана може закључити. Имају сјајне појединце, искусне асове, али и младе и изузетно перспективне играче. Мањкало им је спортске среће. Црно-бели јуре пласман у Европу, ми желимо да одиграмо за своју душу, још једном се измеримо са њима, у њиховом дворишту“, предочио је мотиве Иван Ђорић, стрелац јединог гола на сусрету истих ривала пре месец дана под Багдалом

Пиштаљка на овом сусрету поверена је Бојану Николичу, чије делегирање је узбуркало духове у Хумској 1. Арбитар из Крагујевца је укупно 11 пута током каријере судио Партизану, на тим сусретима црно-бели имају учинак од седам победа, три пораза и ремија, а посебно кивни су били после недавног гостовања у Нишу, кад је признат гол Радничког из очигледног офсајда. Напретку је судио највише у каријери, чак 21 утакмицу, уз девет славља Крушевљана, десет пораза и два нерешена исхода.

Шта ће бити данас?

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, ПЛЕЈ-ОФ, ПЕТО КОЛО

ПАРТИЗАН – НАПРЕДАК, 18.00, ТВ Аренаспорт 2

Београд
Стадион Партизана
Судија: Бојан Николић

ПАРТИЗАН: Стојковић – Н. Р. Милетић, Валијенте, Павловић, Урошевић – Здјелар, Шћекић – Тошић, Николић, Пантић – Рикардо. Тренер: Саво Милошевић.

НАПРЕДАК: Ни. Петровић – Аксентијевић, Маринковић, Обрадовић, Не. Петровић – Остојић – Ескић, Ђорић, Аливодић, Ивановић – Илић. Тренер: Милорад Косановић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар