Savo: Neozbiljno je da gledamo šta rade drugi!

Hoće li Napredak konačno položiti oružje u Humskoj?

Fudbal 05.05.2019 | 14:30
Savo: Neozbiljno je da gledamo šta rade drugi!
Sve je jasno kao dan što se tiče Partizana: sa sedam bodova iz poslednja tri kola siguran je putnik u Evropu. Teško da je iko od navijača crno-belih očekivao da će njihov klub u Superligi da bude čak ispod trećeg mesta, pa i peti u jednom momentu, ali ovaj tim nije ni senka nekadašnjeg Parnog valjka.

Trenutno je četvrti, za zadatkom da ispod tog mesta ne padne, ako ikako može, u preostalih 270 prvenstvenih minuta. A zadatak se čini težim usled saznanja da mu u goste dolazi Napredak (18.00, TV Arenasport 2), koji je u poslednja tri susreta za bodove na Topčiderskom brdu odoleo, a usput je na svom stadionu pokvario debi Sava Miloševića. Biće ovaj duel i šansa šefu stručnog štaba domaćina da naplati dug i izniveliše skor makar sa Čarapanima do kraja sezone.

„Napredak je nezgodna ekipa. Mi smo to osetili, ja prvi, na svojoj koži. Dosta kvalitetnih pojedinaca stiže iz Kruševca, neke od igrača znamo iz Partizana, poput bekova Aksentijvića i Petrovića, opasan je Alivodić. Reč je o ekipi koja svakog može da kazni. Ako se opustite...“,obazriv je Savo Milošević koji zbog kartona ne može da računa na Svetozara Markovića, pa se očekuje da mesto u centrlanom delu odbrane zauzmu oporavljeni Mark Valijente i mladi Strahinja Pavlović.

Partizan je trenutno na „koti“ četiri, zasad zavisi samo od sebe, ali bi posao u nameri da se dokopa Evrope mogli da mu olakšaju dva crveno-bela tima. Zvezda ako savlada Mladost iz Lučana, a Proleter ukoliko uštine Čukarički. Zato je logično zapitati se hoće li u Humskoj 1 osluškivati kretanje rezultata sa Marakane i Banovog brda._

„Ne! To su neozbiljne stvari. Zna se šta se radi u poluvremenu. Mi smo tad na poslu i bilo bi neozbiljno da se bavimo nečim drugim“, uzvraća Savo Milošević, objašnjavajući da ga interesuje samo igra njegovog tima.

S druge strane, Napredak može u Humskoj da igra mirno i za svoju dušu, jer do Evrope je uzana staza, a sigurno je da bi se o Kruševljanima pričalo, da bi bili u žiži, kada bi uspeli da pomrse konce Partizanu.

Problem za Milorada Kosanovića i njegov tim je što imaju katastrofalan bilans ovog proleća kada igraju u gostima. Pre nego što se liga podelila na plej-of i plej-aut, izgubili su svih pet mečeva na strani, a onda su „nulom“ startovali i u doigravanju.

„Svesni smo da je teško pobediti dva puta uzastopno bilo koga, kamoli Partizan, koji ima mnogo kvalitetniju ekipu nego što se iz plasmana može zaključiti. Imaju sjajne pojedince, iskusne asove, ali i mlade i izuzetno perspektivne igrače. Manjkalo im je sportske sreće. Crno-beli jure plasman u Evropu, mi želimo da odigramo za svoju dušu, još jednom se izmerimo sa njima, u njihovom dvorištu“, predočio je motive Ivan Đorić, strelac jedinog gola na susretu istih rivala pre mesec dana pod Bagdalom

Pištaljka na ovom susretu poverena je Bojanu Nikoliču, čije delegiranje je uzburkalo duhove u Humskoj 1. Arbitar iz Kragujevca je ukupno 11 puta tokom karijere sudio Partizanu, na tim susretima crno-beli imaju učinak od sedam pobeda, tri poraza i remija, a posebno kivni su bili posle nedavnog gostovanja u Nišu, kad je priznat gol Radničkog iz očiglednog ofsajda. Napretku je sudio najviše u karijeri, čak 21 utakmicu, uz devet slavlja Kruševljana, deset poraza i dva nerešena ishoda.

Šta će biti danas?

SUPERLIGA SRBIJE, PLEJ-OF, PETO KOLO

PARTIZAN – NAPREDAK, 18.00, TV Arenasport 2

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Bojan Nikolić

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Valijente, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić, Nikolić, Pantić – Rikardo. Trener: Savo Milošević.

NAPREDAK: Ni. Petrović – Aksentijević, Marinković, Obradović, Ne. Petrović – Ostojić – Eskić, Đorić, Alivodić, Ivanović – Ilić. Trener: Milorad Kosanović.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar