Жељо без УЕФА лиценце, слиједе жалбе!

Првостепена комисија за лиценцирање клубова донијела удлуке, клубови имају право жалбе Другостепеној комисији.

Фудбал 05.05.2019 | 11:15
Жељо без УЕФА лиценце, слиједе жалбе!
У просторијама Фудбалског савеза БиХ у петак је одржана сједница Првостепене комисије за лиценцирање клубова, а дан касније кровна кућа бх. фудбала саопштила је одлуке ове Комисије.

На основу достављених извјештаја, релевантне документације клубова-апликаната и проведене процедуре у складу са одредбама правилника о лиценцирању за такмичења Премијер лиге БиХ и УЕФА у сезони 2019/20. година, Комисија је донијела слиједеће одлуке:

Лиценцу за учешће у Премијер лиги БиХ добили су: Сарајево, Широки Бријег, Зрињски, Радник, Младост, Тузла сити, Жељезничар, Звијезда 09 и ГОШК, док су без лиценце остали Слобода, Челик и Крупа.

Комисија је одлучивала и о лиценцама за учешће на међународној сцени, па су тако УЕФА лиценце добили Сарајево, Широки Бријег, Зрињски, Радник, Младост и Тузла сити.

Лиценце нису добили Слобода, Челик, Крупа и Жељезничар, док једино Звијезда 09 није ни аплицирала за издавање лиценце за наступ на евро-сцени.

Сасвим сигурно послије овога услиједиће жалбе клубова, како би ипак обезбиједили наступ у најјачем рангу бх. фудбала наредне сезоне, али и у Европи.

"У складу са одредбама правилника о лиценцирању клубова ФС БиХ (Премијер лига БиХ и УЕФА такмичења), клубови имају право уложити жалбу Другостепеној комисији за лиценцирање клубова ФС БиХ у року од осам дана од дана примитка писаних одлука Првостепене комисије за лиценцирање клубова", саопштено је из ФС БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар