Željo bez UEFA licence, slijede žalbe!

Prvostepena komisija za licenciranje klubova donijela udluke, klubovi imaju pravo žalbe Drugostepenoj komisiji.

Fudbal 05.05.2019 | 11:15
Željo bez UEFA licence, slijede žalbe!
U prostorijama Fudbalskog saveza BiH u petak je održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova, a dan kasnije krovna kuća bh. fudbala saopštila je odluke ove Komisije.

Na osnovu dostavljenih izvještaja, relevantne dokumentacije klubova-aplikanata i provedene procedure u skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju za takmičenja Premijer lige BiH i UEFA u sezoni 2019/20. godina, Komisija je donijela slijedeće odluke:

Licencu za učešće u Premijer ligi BiH dobili su: Sarajevo, Široki Brijeg, Zrinjski, Radnik, Mladost, Tuzla siti, Željezničar, Zvijezda 09 i GOŠK, dok su bez licence ostali Sloboda, Čelik i Krupa.

Komisija je odlučivala i o licencama za učešće na međunarodnoj sceni, pa su tako UEFA licence dobili Sarajevo, Široki Brijeg, Zrinjski, Radnik, Mladost i Tuzla siti.

Licence nisu dobili Sloboda, Čelik, Krupa i Željezničar, dok jedino Zvijezda 09 nije ni aplicirala za izdavanje licence za nastup na evro-sceni.

Sasvim sigurno poslije ovoga uslijediće žalbe klubova, kako bi ipak obezbijedili nastup u najjačem rangu bh. fudbala naredne sezone, ali i u Evropi.

"U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova FS BiH (Premijer liga BiH i UEFA takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova FS BiH u roku od osam dana od dana primitka pisanih odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova", saopšteno je iz FS BiH.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar