Тужан дан за енглески фудбал...

Нотс Каунти испао у пету лигу! Најстарији професионални клуб на свету отишао у полуаматерски ранг! Најстарији клуб на свијету дотакао дно! Нотс Каунти први пут у 157 година постојања испао у енглеску "Конференцију“ у којој играју полупрофесионални и аматерски тимови.

Фудбал 05.05.2019 | 08:45
Тужан дан за енглески фудбал...
Док једном не смркне, другом не сване. Док се енглеска фудбалска јавност клања Солу Кембелу, који је направио чудо и спасао Маклсфилд испадања из Лиге 2, уједно сви тугују због Нотс Каунтија, који је одлетео у пету лигу. А, један од та два клуба је морао у нижи ранг.

Сол Кембел је у новембру преузео Маклсфилд, који је био последњи на табели са седам бодова мање од безбедне зоне. И успео је некадашњи енглески репрезентативац да пробуди екипу и наоштри је да игра фудбал довољно квалитетан да се спасе испадања.

У последњем, 46. колу, Маклсфилд је код куће ремизирао са Кембриџом (1:1) и то му је био довољно да остане изнад црте.

А, испод је остао Нотс Каунти. Најстарији професионални клуб на свету, клуб који је један од оснивача фудбалске лиге у Енглеској, додирнуо је дно.

Црно-бели из Нотингема су изгубили од Свиндона у гостима (3:1) и то је значило да се селе у Националну лигу, пети ранг такмичења, у којој клубови имају полупрофесионални статус.



Најстарији професионални клуб на свијету, Нотс Каунти, основан далеке 1862. године и један од 12 оснивача „Фудбалске лиге“, претече данашње Премијер лиге проживљава најтеже тренутке у својој историји.

Екипа Нотс Каунтија у суботу је уписала пораз од Свиндона 3:1 у посљедњем колу енглеске Друге лиге и тако испала у нижи ранг – "Конференцију", која од 2015/16 године носи име „Натионал Леагуе".

Клуб из Нотингема тако ће се послије 157 година наћи међу аматерима, односно полупрофесионалним клубовима у петом рангу такмичења у Енглеској.

Тамо су стигли послије разочаравајуће сезоне у којој су промијенили три тренера и током које је чак 40 играча облачило дрес Нотс Каунтија.

Власник клуба Алан Харди у саопштењу које је објавио преузео је одговорност за неуспјех.

"С обзиром да смо имали амбиције за директну промоцију у виши ранг, ово је потпуно зарочаравајуће за све у клубу. Много сам инвестирао у играчки кадар, дао сам подршку тренерима и њиховим појачањима, све најбоље сам желио клубу откако сам прије двије и по године дошао и данас сам разочаран као и други. Као власник преузимам потпуну одговорност и желим да се извиним навијачима који су нам пружали подршку упркос свим проблемима. Имали смо највећу посјету у лиги и подршку у гостима, наши навијачи не заслужују и њихове фрустрације су разумљиве“, навео ја Харди.

Он је додао да су у току преговори са потенцијалним новим власницима.

"Надам се да ће нови власник успјети да Нотс Каунтију првом приликом врати статус најстаријег професионалног клуба на свијету“, истакао је Харди.

С обзиром да се не такмичи у професионалној лиги Нотс Каунти је титулу најстаријег професионалног клуба на свијету практично предао Нотингем Форесту, који је основан 1865. године.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар