Сутра киша, на планинама снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује киша, а са захлађењем у вишим предјелима сусњежица и снијег.

Босна и Херцеговина 04.05.2019 | 17:03
Сутра киша, на планинама снијег
Ујутро ће преовладавати облачно вријеме са кишом, мјестимично и са пљусковима. Током дана киша ће наставити да пада, а уз продор хладнијег ваздуха на планинама ће прећи у сусњежицу и снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од пет до 12, на планинама око нула степени, а највиша дневна од пет до 13, на југу Херцеговине до 17 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни вјетар, а у Херцеговини већи дио дана јужни.

Снијег се очекује и у понедјељак, 6. маја, у централним и источним крајевима у мјестима изнад 700 метара надморске висине. Падавине ће током дана и поподне ослабити, а у Херцеговини престати. У понедјељак ујутро ће температура ваздуха износити од један до пет степени, на планинама око минус један, на југу до осам, а највиша дневна од четири до 10, на југу и сјеверу до 14, док ће на планинама бити око један степен Целзијусов. 

Престанак падавина очекује су у ноћи између понедјељка и уторка у већини крајева. Наредних дана ће, како најављују метеоролози, бити претежно сунчано и топлије вријеме.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме са кишом у Крајини и Херцеговини. До краја дана падавине се очекују и у осталим крајевима.

На Бјелашници је данас у 14.00 часова измјерен само један степен Целзијусов, док је Зворник са 22 степена био најтоплији.

На Чемерну је измјерено осам степени, у Гацку девет, у Калиновику 10, у Невесињу и Ливну 11, на Мраковици, у Билећи и на Иван Седлу 12, у Требињу, на Хан Пијеску, у Крупи на Уни, Бихаћу и Широком Бријегу 13, на Сокоцу и у Новом Граду 14, у Шипову, Мостару, Бугојну, Грудама и Санском Мосту 15, у Мркоњић Граду, Рибнику и Неуму 16, у Бањалуци, Приједору, Фочи и Сарајеву 17, у Рудом 19, у Српцу, Вишеграду, Тузли и Градачцу 20, у Бијељини, Брчком, Добоју и Сребреници 21 степен Целзијусов.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар