Sutra kiša, na planinama snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje kiša, a sa zahlađenjem u višim predjelima susnježica i snijeg.

Bosna i Hercegovina 04.05.2019 | 17:03
Sutra kiša, na planinama snijeg
Ujutro će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, mjestimično i sa pljuskovima. Tokom dana kiša će nastaviti da pada, a uz prodor hladnijeg vazduha na planinama će preći u susnježicu i snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od pet do 12, na planinama oko nula stepeni, a najviša dnevna od pet do 13, na jugu Hercegovine do 17 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a u Hercegovini veći dio dana južni.

Snijeg se očekuje i u ponedjeljak, 6. maja, u centralnim i istočnim krajevima u mjestima iznad 700 metara nadmorske visine. Padavine će tokom dana i popodne oslabiti, a u Hercegovini prestati. U ponedjeljak ujutro će temperatura vazduha iznositi od jedan do pet stepeni, na planinama oko minus jedan, na jugu do osam, a najviša dnevna od četiri do 10, na jugu i sjeveru do 14, dok će na planinama biti oko jedan stepen Celzijusov. 

Prestanak padavina očekuje su u noći između ponedjeljka i utorka u većini krajeva. Narednih dana će, kako najavljuju meteorolozi, biti pretežno sunčano i toplije vrijeme.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Krajini i Hercegovini. Do kraja dana padavine se očekuju i u ostalim krajevima.

Na Bjelašnici je danas u 14.00 časova izmjeren samo jedan stepen Celzijusov, dok je Zvornik sa 22 stepena bio najtopliji.

Na Čemernu je izmjereno osam stepeni, u Gacku devet, u Kalinoviku 10, u Nevesinju i Livnu 11, na Mrakovici, u Bileći i na Ivan Sedlu 12, u Trebinju, na Han Pijesku, u Krupi na Uni, Bihaću i Širokom Brijegu 13, na Sokocu i u Novom Gradu 14, u Šipovu, Mostaru, Bugojnu, Grudama i Sanskom Mostu 15, u Mrkonjić Gradu, Ribniku i Neumu 16, u Banjaluci, Prijedoru, Foči i Sarajevu 17, u Rudom 19, u Srpcu, Višegradu, Tuzli i Gradačcu 20, u Bijeljini, Brčkom, Doboju i Srebrenici 21 stepen Celzijusov.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar