ПЛ: Челси слави Тотенхемова ДВА црвена картона!

Покетинов тим каска пред крај сезоне, црвеним картонима себи додатно отежали посао у борби за места која воде у најјаче европско клупско такмичење. Невероватна глупост Тотенхема: Два искључења и Лига шампиона под знаком питања, против Евертона на све или ништа! Сон и Фојт се нису прославили.

Фудбал 04.05.2019 | 16:00
ПЛ: Челси слави Тотенхемова ДВА црвена картона!
Фудбалери Борнмута победили су Тотенхем на домаћем терену резултатом 1:0 у утакмици у којој су гости остали са два играча мање.

Тим из Лондона је тако пропустио шансу да осигура учешће у Лиги шампиона услед бледе партије и два црвена картона која су њихови играчи добили на овом мечу. 

Тотенхем је био бољи ривал у првом полувремену, нападао је и имао иницијативу, али се све потпуно променило на самом крају првог дела игре. 

Хјунг Мин Сон је био нервозан након што је изгубио лопту, направио фаул на противничкој половини, а затим и одгурнуо противничког фудбалера. Судија Крег Посон није имао дилему, одмах му је показао пут у свлачионицу и од тог тренутка је ситуација постала значајно тежа за госте.

Али, ту није био крај. Само што је почело друго полувреме, Покетино је направио измену и увео Хуана Фојта уместо Тобија Алдервејрелда, а овај је након свега два минута на терену додатно смањио шансе свог тима.

Млади Аргентинац је повукао лопту на противничкој половини, она му је побегла, а он је затим несмотрено стартовао на противника са две ноге и добио директан црвени картон.

Од тог тренутка, Борнмут је играо "викторије" пред голом Тотенхема. Читаво полувреме протекло је у нападима домаћих, али нису успели да постигну погодак све до судијске надокнаде упркос великом броју покушаја и бројчаној надмоћи.

Гости су се грчевито бранили, покушавали су да изборе макар бод из меча у којем се чинило да немају никакве шансе, и то се на крају испоставило као тачно будући да су ипак поклекли и примили погодак у 91. минуту.

Екипи Едија Хауа се исплатила упорност, Нејтан Аке је искористио лошу поставку противника након корнера и главом послао лопту иза леђа Љориса. Тим поготком је донео свом тиму прву победу над Тотенхемом у Премијер лиги и закомпликовао ситуацију у "горњем дому".

Овај резултат највише погодује Челсију, Покетинов тим има сада два бода више од њих и одигран сусрет више, па би Саријев тим могао да их престигне на трећем месту уколико дођу до победе у сутрашњој утакмици против Вотфорда. 

Борнмут је сигуран на средини, њима је ова победа била ствар престижа, али сигурно да ће је дуго памтити јер никада пре овог меча нису славили над својим данашњим ривалом током своје историје.

Тренер Маурисио Покетино вероватно се лупао по челу и питао шта се ово дешава. Невероватне глупости Хјонг-мин Сона и Хуана Фојта ставиле су Певце у незавидан положај да се на гостовању код Борнмута 40 и кусур минута бране са деветорицом на терену што им се на крају обило о главу. Нејтан Аке је у 91. минуту утакмице погодио са мининалних 1:0 Борнмута и Тотенхемов пласман у Лигу шампиона ставио на коцку.

Тотенхем сада има два бода више од Челсија, пет од петопласираног Арсенала, пет од Манчестер јунајтеда, али сви његови ривали у трци за европску елиту имају меч мање што значи да ће – ако бар два од три његова пратиоца упишу победе у 37. колу – Певци на крају сезоне морати да савладају Евертон код куће ако мисле да буду сигурни у Лиги шампиона.

Тек кад се то напише или прочита види се у ствари колико је велики утицај имао погодак Нејтана Акеа у судијској надокнади меча на Виталити стадиону. Да је Тотенхем одолео вероватно би му, због много боље разлике од свих конкурената, за нови излазак у Лигу шампиона био довољан и бод против Евертона. Овако, мораће да иде на сва три.

Сами су Певци криви за то. Можда их је и онај пораз од Ајакса у првом мечу полуфиналне борбе за наслов најбољег на Старом континенту превише изнервирао. Просто је невероватно шта су све данас себи дозвољавали. Прво Ерик Дајер, коме је судија Крег Посон већ после 35 минута игре прогледао кроз прсте иако је требало да му због старта са леђа покаже други жути, односно црвени картон.

Али гости су се једноставно превише нудили данас. Два минута пре истека првог полувремена Џеферсон Лерма одбија да Сону преда лопту у покушају да потроши што више времена, Корејац је пукао са живцима и насрнуо на ривала не остављајући Посону избора: први црвени картон и Тотенхем са 10 играча на терену.

Покетино је очигледно приметио сву ту нервозу у игри његовог тима, без обзира на то што су били много бољи тим у првом полувремену, па је само 19-годишњи дебитант Марк Траверс одличним реакцијама на гол линији чувао домаће. Тотенхему као да се превише журило да оду кући и одморе за реванш са Ајаксом. Покетино размишља, оставља Дајера у игри, али због опасности да добије други жути картон изводи Тобија Алдервајрелда. На терену је Хуан Фојт. Само 125 секунди касније Аргентинац отвореним ђоном иде на колено Џека Симпсона и то је још један, оправдани жути картон.

Тек тада Борнмут прелази на противничку половину терена. И мада предуго оклева са нападима, није то баш толика разлика у квалитету да Тотенхем може да му да два играча форе. Против Евертона на све или ништа. Без Сона што није занемарљиво.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 37. коло:

Евертон - Барнли 2:0 (2:0)
/Ме 17аг, Колман 20/

субота 

Борнмут - Тотенхем 1:0 (0:0)
/Аке 91'/

Вест Хем - Саутемптон 16.00
Вулверхемптон - Фулам 16.00
Кардиф - Кристал Палас 18.30
Њукасл - Ливерпул 20.45

недеља

Челси - Вотфорд 15.00
Хадерсфилд - Манчестер јунајтед 15.00
Арсенал - Брајтон 17.30

понедељак

Манчестер сити - Лестер 21.00

ТАБЕЛА: Сити 92, Ливерпул 91, Тотенхем (+1) 70, Челси 68, Арсенал 66, Манчестер јунајтед 65, Вулверхемптон 54, Лестер 51, Евертон (+1) 50, Вотфорд 50, Вест Хем 46,Борнмут (+1) 45, Кристал Палас 43, Њукасл 42, Барнли (+1) 40, Саутемптон 38, Брајтон 35, Кардиф 31, Фулам 26, Хадерсфилд 14.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар