PL: Čelsi slavi Totenhemova DVA crvena kartona!

Poketinov tim kaska pred kraj sezone, crvenim kartonima sebi dodatno otežali posao u borbi za mesta koja vode u najjače evropsko klupsko takmičenje. Neverovatna glupost Totenhema: Dva isključenja i Liga šampiona pod znakom pitanja, protiv Evertona na sve ili ništa! Son i Fojt se nisu proslavili.

Fudbal 04.05.2019 | 16:00
PL: Čelsi slavi Totenhemova DVA crvena kartona!
Fudbaleri Bornmuta pobedili su Totenhem na domaćem terenu rezultatom 1:0 u utakmici u kojoj su gosti ostali sa dva igrača manje.

Tim iz Londona je tako propustio šansu da osigura učešće u Ligi šampiona usled blede partije i dva crvena kartona koja su njihovi igrači dobili na ovom meču. 

Totenhem je bio bolji rival u prvom poluvremenu, napadao je i imao inicijativu, ali se sve potpuno promenilo na samom kraju prvog dela igre. 

Hjung Min Son je bio nervozan nakon što je izgubio loptu, napravio faul na protivničkoj polovini, a zatim i odgurnuo protivničkog fudbalera. Sudija Kreg Poson nije imao dilemu, odmah mu je pokazao put u svlačionicu i od tog trenutka je situacija postala značajno teža za goste.

Ali, tu nije bio kraj. Samo što je počelo drugo poluvreme, Poketino je napravio izmenu i uveo Huana Fojta umesto Tobija Aldervejrelda, a ovaj je nakon svega dva minuta na terenu dodatno smanjio šanse svog tima.

Mladi Argentinac je povukao loptu na protivničkoj polovini, ona mu je pobegla, a on je zatim nesmotreno startovao na protivnika sa dve noge i dobio direktan crveni karton.

Od tog trenutka, Bornmut je igrao "viktorije" pred golom Totenhema. Čitavo poluvreme proteklo je u napadima domaćih, ali nisu uspeli da postignu pogodak sve do sudijske nadoknade uprkos velikom broju pokušaja i brojčanoj nadmoći.

Gosti su se grčevito branili, pokušavali su da izbore makar bod iz meča u kojem se činilo da nemaju nikakve šanse, i to se na kraju ispostavilo kao tačno budući da su ipak poklekli i primili pogodak u 91. minutu.

Ekipi Edija Haua se isplatila upornost, Nejtan Ake je iskoristio lošu postavku protivnika nakon kornera i glavom poslao loptu iza leđa Ljorisa. Tim pogotkom je doneo svom timu prvu pobedu nad Totenhemom u Premijer ligi i zakomplikovao situaciju u "gornjem domu".

Ovaj rezultat najviše pogoduje Čelsiju, Poketinov tim ima sada dva boda više od njih i odigran susret više, pa bi Sarijev tim mogao da ih prestigne na trećem mestu ukoliko dođu do pobede u sutrašnjoj utakmici protiv Votforda. 

Bornmut je siguran na sredini, njima je ova pobeda bila stvar prestiža, ali sigurno da će je dugo pamtiti jer nikada pre ovog meča nisu slavili nad svojim današnjim rivalom tokom svoje istorije.

Trener Maurisio Poketino verovatno se lupao po čelu i pitao šta se ovo dešava. Neverovatne gluposti Hjong-min Sona i Huana Fojta stavile su Pevce u nezavidan položaj da se na gostovanju kod Bornmuta 40 i kusur minuta brane sa devetoricom na terenu što im se na kraju obilo o glavu. Nejtan Ake je u 91. minutu utakmice pogodio sa mininalnih 1:0 Bornmuta i Totenhemov plasman u Ligu šampiona stavio na kocku.

Totenhem sada ima dva boda više od Čelsija, pet od petoplasiranog Arsenala, pet od Mančester junajteda, ali svi njegovi rivali u trci za evropsku elitu imaju meč manje što znači da će – ako bar dva od tri njegova pratioca upišu pobede u 37. kolu – Pevci na kraju sezone morati da savladaju Everton kod kuće ako misle da budu sigurni u Ligi šampiona.

Tek kad se to napiše ili pročita vidi se u stvari koliko je veliki uticaj imao pogodak Nejtana Akea u sudijskoj nadoknadi meča na Vitaliti stadionu. Da je Totenhem odoleo verovatno bi mu, zbog mnogo bolje razlike od svih konkurenata, za novi izlazak u Ligu šampiona bio dovoljan i bod protiv Evertona. Ovako, moraće da ide na sva tri.

Sami su Pevci krivi za to. Možda ih je i onaj poraz od Ajaksa u prvom meču polufinalne borbe za naslov najboljeg na Starom kontinentu previše iznervirao. Prosto je neverovatno šta su sve danas sebi dozvoljavali. Prvo Erik Dajer, kome je sudija Kreg Poson već posle 35 minuta igre progledao kroz prste iako je trebalo da mu zbog starta sa leđa pokaže drugi žuti, odnosno crveni karton.

Ali gosti su se jednostavno previše nudili danas. Dva minuta pre isteka prvog poluvremena Džeferson Lerma odbija da Sonu preda loptu u pokušaju da potroši što više vremena, Korejac je pukao sa živcima i nasrnuo na rivala ne ostavljajući Posonu izbora: prvi crveni karton i Totenhem sa 10 igrača na terenu.

Poketino je očigledno primetio svu tu nervozu u igri njegovog tima, bez obzira na to što su bili mnogo bolji tim u prvom poluvremenu, pa je samo 19-godišnji debitant Mark Travers odličnim reakcijama na gol liniji čuvao domaće. Totenhemu kao da se previše žurilo da odu kući i odmore za revanš sa Ajaksom. Poketino razmišlja, ostavlja Dajera u igri, ali zbog opasnosti da dobije drugi žuti karton izvodi Tobija Aldervajrelda. Na terenu je Huan Fojt. Samo 125 sekundi kasnije Argentinac otvorenim đonom ide na koleno Džeka Simpsona i to je još jedan, opravdani žuti karton.

Tek tada Bornmut prelazi na protivničku polovinu terena. I mada predugo okleva sa napadima, nije to baš tolika razlika u kvalitetu da Totenhem može da mu da dva igrača fore. Protiv Evertona na sve ili ništa. Bez Sona što nije zanemarljivo.

PREMIJER LIGA, 37. kolo:

Everton - Barnli 2:0 (2:0)
/Me 17ag, Kolman 20/

subota 

Bornmut - Totenhem 1:0 (0:0)
/Ake 91'/

Vest Hem - Sautempton 16.00
Vulverhempton - Fulam 16.00
Kardif - Kristal Palas 18.30
Njukasl - Liverpul 20.45

nedelja

Čelsi - Votford 15.00
Hadersfild - Mančester junajted 15.00
Arsenal - Brajton 17.30

ponedeljak

Mančester siti - Lester 21.00

TABELA: Siti 92, Liverpul 91, Totenhem (+1) 70, Čelsi 68, Arsenal 66, Mančester junajted 65, Vulverhempton 54, Lester 51, Everton (+1) 50, Votford 50, Vest Hem 46,Bornmut (+1) 45, Kristal Palas 43, Njukasl 42, Barnli (+1) 40, Sautempton 38, Brajton 35, Kardif 31, Fulam 26, Hadersfild 14.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar