Господски из Партизана: Лука, идеалан избор!

То што ти знаш, не учи се. . . ! Саво Милошевић бираним речима о будућем шпицу Реала. . .

Фудбал 04.05.2019 | 16:30
Господски из Партизана: Лука, идеалан избор!
Црвена звезда слави због 1.500.000 евра колико јој следује на основу тренинг компензација, селектор Младен Крстајић може да накриви капу, јер ће у наставку квалификација за Првенство Европе моћи да се ослони на фудбалера Реала, трљају руке у Франфкурту због прилива финансијских средстава, а и у Партизану имају коју да кажу о извесном трансферу Луке Јовића на „Сантјаго Бернабеу“.

Похвално, наравно.

Без обзира што је реч о некадашњем нападачу ривалског клуба. Једноставно, у Хумској 1 има и џентлемене какав је, рецимо, Саво Милошевић, одушевљен информацијом да голгетер Ајнтрахта стиже у краљевски клуб.

„Мислим да је направио идеалан избор“, без устезања ће тренер црно-белих, који је и за време ангажмана у Фудбалском савезу Србије редовно истицао људске и играчке карактеристике најтраженијег српског фудбалера у овом тренутку. „Као што сам знао да је идеалан потез направио кад је отишао из Португалије у Немачку, тако и сад прелази на виши ниво“.

Наравно, посао није озваничен, међутим, сви светски медији истичу да је суштински готов и да се чека само потврда.

„Моја жеља је била да пређе у Бајерн, Реал или Барселону. Вероватно су поменути клубови и били у оптицају. Ако се определио за Реал – није погрешио. У сва три клуба је слилчна ситуација, отвара се позиција шпица за наредне године. Врхунски су Карим Бензема, Луис Суарез и Роберт Левандовски, али сва тројица имају више од 30 година, тако да је за Луку била идеална позиција. Реал је вероватно највећи клуб на свету. Уопште није лако стићи до њега, а како Мадриђани троше огроман новац, купујући само оно што је најбоље, ући у такав клуб значи си на невероватном нивоу“.

Лука је класу потврдио ове сезоне на теренима Бундеслиге и Лиге Европе. Укупно 26 голова. Овај последњи, у четвртак вече, против Челсија, један од атрактивнијих. Главом, тамо где најскупљи голман света Кепа Аризабалага није могао да дохвати лопту.

„Код овог гола није битна раздаљина са које је пуцао – на пример, давао сам голове са веће удаљености – колико умеће. На онај центаршут, са полудистанце, јер је Филип Костић набацио из полузоне, са 25 метара, једина могућа солуција и угао ударца је био онај Јовићев. И то је морала да буде вхунска техника шута главом, да је тако удари, а да голман не стигне. То не може да се научи. Три живота да радите, вежбате, не може да се научи“, одушевљен је Саво Милошевић и сам некада изванредан стрелац.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар