Gospodski iz Partizana: Luka, idealan izbor!

To što ti znaš, ne uči se. . . ! Savo Milošević biranim rečima o budućem špicu Reala. . .

Fudbal 04.05.2019 | 16:30
Gospodski iz Partizana: Luka, idealan izbor!
Crvena zvezda slavi zbog 1.500.000 evra koliko joj sleduje na osnovu trening kompenzacija, selektor Mladen Krstajić može da nakrivi kapu, jer će u nastavku kvalifikacija za Prvenstvo Evrope moći da se osloni na fudbalera Reala, trljaju ruke u Franfkurtu zbog priliva finansijskih sredstava, a i u Partizanu imaju koju da kažu o izvesnom transferu Luke Jovića na „Santjago Bernabeu“.

Pohvalno, naravno.

Bez obzira što je reč o nekadašnjem napadaču rivalskog kluba. Jednostavno, u Humskoj 1 ima i džentlemene kakav je, recimo, Savo Milošević, oduševljen informacijom da golgeter Ajntrahta stiže u kraljevski klub.

„Mislim da je napravio idealan izbor“, bez ustezanja će trener crno-belih, koji je i za vreme angažmana u Fudbalskom savezu Srbije redovno isticao ljudske i igračke karakteristike najtraženijeg srpskog fudbalera u ovom trenutku. „Kao što sam znao da je idealan potez napravio kad je otišao iz Portugalije u Nemačku, tako i sad prelazi na viši nivo“.

Naravno, posao nije ozvaničen, međutim, svi svetski mediji ističu da je suštinski gotov i da se čeka samo potvrda.

„Moja želja je bila da pređe u Bajern, Real ili Barselonu. Verovatno su pomenuti klubovi i bili u opticaju. Ako se opredelio za Real – nije pogrešio. U sva tri kluba je slilčna situacija, otvara se pozicija špica za naredne godine. Vrhunski su Karim Benzema, Luis Suarez i Robert Levandovski, ali sva trojica imaju više od 30 godina, tako da je za Luku bila idealna pozicija. Real je verovatno najveći klub na svetu. Uopšte nije lako stići do njega, a kako Madriđani troše ogroman novac, kupujući samo ono što je najbolje, ući u takav klub znači si na neverovatnom nivou“.

Luka je klasu potvrdio ove sezone na terenima Bundeslige i Lige Evrope. Ukupno 26 golova. Ovaj poslednji, u četvrtak veče, protiv Čelsija, jedan od atraktivnijih. Glavom, tamo gde najskuplji golman sveta Kepa Arizabalaga nije mogao da dohvati loptu.

„Kod ovog gola nije bitna razdaljina sa koje je pucao – na primer, davao sam golove sa veće udaljenosti – koliko umeće. Na onaj centaršut, sa poludistance, jer je Filip Kostić nabacio iz poluzone, sa 25 metara, jedina moguća solucija i ugao udarca je bio onaj Jovićev. I to je morala da bude vhunska tehnika šuta glavom, da je tako udari, a da golman ne stigne. To ne može da se nauči. Tri života da radite, vežbate, ne može da se nauči“, oduševljen je Savo Milošević i sam nekada izvanredan strelac.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar