Мадрид: Федерер, Тим, Дел Потро... у Новаковом дијелу!

Новак у другом колу чека Димитрова! Лајовић против Ђереа већ у почетној рунди. Надал и шампион Зверев у лакшем делу жреба.  Тежак пут за Ђоковића, Лајовић на Ђереа у првом колу! Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, на старту Мастерса у Мадриду играће против Григора Димитрова или квалификанта, одлучено је жребом у престоници Шпаније.

Тенис 04.05.2019 | 16:15
Мадрид: Федерер, Тим, Дел Потро... у Новаковом дијелу!
По ко зна који пут у текућој сезони наши тенисери нису имали среће на жребању! Овај пут у питању је мастерс у Мадриду који од сутра креће са обрачунима у мушком главном жребу. Јер шта рећи на то што Душан Лајовић и Ласло Ђере укрштају рекете већ у првом колу, да би бољи потом ишао на Хуана Мартина дел Потра, и што су у Новаковој половини жреба заједно са Роџером Федерером, Домиником Тимом, па чак и Марином Чилићем?!

Наш и светски најбољи тенисер ће, како и доликује бити слободан у првом колу, а у другом чека бољег из сусрета између Бугарина Григора Димитрова и још неименованог квалификанта. Уколико ту слави, Ђоковића на путу ка евентуалном финалу у трећем колу могу да сачекају Марко Чекинато, Дијего Шварцман и Жо Вилфред Цонга, у четвртфиналу могући противници нашем асу су Дел Потро, Ник Кирјос, Лајовић и Чилић, у полуфиналу Фабио Фоњини, Тим и Федерер, а у финалу, наравно, Рафа Надал или Александер Зверев, евентуално Стефанос Циципас.

Ђоковић је прошле године дошао у шпанску престоници у слабој форми и као 12. носилац је поражен већ у другом колу од Британца Кајла Едмунда, тако да је већ заправо одбранио 45 тада освојених бодова. Титулу брани Александер Зверев, а турнир се игра на отвореном на шјаци за наградни фонд од 7.021.128 €. Ово је прво Федерерово такмичење на земљаној подлози још од 2016. што мадридском мастерсу свакако даје посебну драж.



Српски тенисер већ у другом колу престижног турнира потенцијално има меч против некадашњег топ 5 тенисера света, што значи да му жреб није био наклоњен.

Уколико Ђоковић прође бугарског тенисера, у трећем колу за противника може да има Цонгу, Шардија, Шварцмана или Чекината.

Веома занимљиво биће у првом колу турнира, пошто је жреб одлучио да се састану Душан Лајовић и Ласло Ђере. Како су обојица у доброј форми, штета је што ће већ на старту један морати да испадне.

Победник овог сусрета састаће са Хуаном Мартином дел Потром или квалификантом.

Роџер Федерер у другом колу играће против Ришара Гаскеа или Алехандра Давидовича Фокине.

Рафаел Надал налази се на другој страни жреба и до финала неће моћи да игра против Ђоковић, Федерера или Тима. Шпанац ће већ у другом колу имати незгодног ривала, пошто ће му противник бити или Денис Шаповалов или Феликс Оже-Алијасим – надолазеће звезде светског тениса.

Новак у потенцијалном четвртфиналу може да иде на Дел Потра, а у полуфиналу на Федерера или Тима.

Мастерс у Мадриду на програму је од шестог до 12. маја, а игра се за наградни фонд од 6.408.230 евра.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар