Madrid: Federer, Tim, Del Potro... u Novakovom dijelu!

Novak u drugom kolu čeka Dimitrova! Lajović protiv Đerea već u početnoj rundi. Nadal i šampion Zverev u lakšem delu žreba.  Težak put za Đokovića, Lajović na Đerea u prvom kolu! Novak Đoković, najbolji teniser sveta, na startu Mastersa u Madridu igraće protiv Grigora Dimitrova ili kvalifikanta, odlučeno je žrebom u prestonici Španije.

Tenis 04.05.2019 | 16:15
Madrid: Federer, Tim, Del Potro... u Novakovom dijelu!
Po ko zna koji put u tekućoj sezoni naši teniseri nisu imali sreće na žrebanju! Ovaj put u pitanju je masters u Madridu koji od sutra kreće sa obračunima u muškom glavnom žrebu. Jer šta reći na to što Dušan Lajović i Laslo Đere ukrštaju rekete već u prvom kolu, da bi bolji potom išao na Huana Martina del Potra, i što su u Novakovoj polovini žreba zajedno sa Rodžerom Federerom, Dominikom Timom, pa čak i Marinom Čilićem?!

Naš i svetski najbolji teniser će, kako i dolikuje biti slobodan u prvom kolu, a u drugom čeka boljeg iz susreta između Bugarina Grigora Dimitrova i još neimenovanog kvalifikanta. Ukoliko tu slavi, Đokovića na putu ka eventualnom finalu u trećem kolu mogu da sačekaju Marko Čekinato, Dijego Švarcman i Žo Vilfred Conga, u četvrtfinalu mogući protivnici našem asu su Del Potro, Nik Kirjos, Lajović i Čilić, u polufinalu Fabio Fonjini, Tim i Federer, a u finalu, naravno, Rafa Nadal ili Aleksander Zverev, eventualno Stefanos Cicipas.

Đoković je prošle godine došao u špansku prestonici u slaboj formi i kao 12. nosilac je poražen već u drugom kolu od Britanca Kajla Edmunda, tako da je već zapravo odbranio 45 tada osvojenih bodova. Titulu brani Aleksander Zverev, a turnir se igra na otvorenom na šjaci za nagradni fond od 7.021.128 €. Ovo je prvo Federerovo takmičenje na zemljanoj podlozi još od 2016. što madridskom mastersu svakako daje posebnu draž.



Srpski teniser već u drugom kolu prestižnog turnira potencijalno ima meč protiv nekadašnjeg top 5 tenisera sveta, što znači da mu žreb nije bio naklonjen.

Ukoliko Đoković prođe bugarskog tenisera, u trećem kolu za protivnika može da ima Congu, Šardija, Švarcmana ili Čekinata.

Veoma zanimljivo biće u prvom kolu turnira, pošto je žreb odlučio da se sastanu Dušan Lajović i Laslo Đere. Kako su obojica u dobroj formi, šteta je što će već na startu jedan morati da ispadne.

Pobednik ovog susreta sastaće sa Huanom Martinom del Potrom ili kvalifikantom.

Rodžer Federer u drugom kolu igraće protiv Rišara Gaskea ili Alehandra Davidoviča Fokine.

Rafael Nadal nalazi se na drugoj strani žreba i do finala neće moći da igra protiv Đoković, Federera ili Tima. Španac će već u drugom kolu imati nezgodnog rivala, pošto će mu protivnik biti ili Denis Šapovalov ili Feliks Ože-Alijasim – nadolazeće zvezde svetskog tenisa.

Novak u potencijalnom četvrtfinalu može da ide na Del Potra, a u polufinalu na Federera ili Tima.

Masters u Madridu na programu je od šestog do 12. maja, a igra se za nagradni fond od 6.408.230 evra.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar