Филип Костић у конкуренцији за тим године Бундеслиге!

Какав напредак у каријерии српског репрезентативца!

Фудбал 04.05.2019 | 17:45
Филип Костић у конкуренцији за тим године Бундеслиге!
Три узастопне сезоне борба за опстанак, а онда процват каријере. Најзрелији могући потез повукао је Филип Костић кад је прошлог лета, после тумарања са Штутгартом и Хамбургером, решио да остане у Немачкој, али да промении средину и потпише за Ајнтрахт.

Српски репрезентативац блиста ове сезоне у Франкфурту, бори се за пласман у Лигу шампиона преко првенства, а није искључено да до истог такмичења дође уколико напредног четвртка преко Челсија у Лондону избори пласман у финале Лиге Европе и судар са бољим из двомеча Арсенал – Валенсија.

Како год, поред имена 26-годшњег Крагујевчанина засад стоји девет голова и чак 13 асистенција, све са позиције левог спољњег играча, где се препородио под вођством Адија Хитера. Приметили су то и Немци, па су га ставили у избор за најбољи тим Бундеслигер за сезону 2018/19. Костићевиконкуренти на средини терена су: Кај Хаверц (Леверкузен), Џејдон Санчо, Марко Ројс, Аксел Вицел(Борусија Дортмунд), Леон Горецка, Хамес Родригез, Тијаго Алкантара (Бајерн), Макото Хасебе(Ајнтрахт), Керем Демирбај (Хофенхајм), Максимилијан Егештајн, Дави Класен (Вердер), Ондреј Дуда(Херта), Винченцо Грифо (Фрајбург) и Марсел Сабицер (Лајпциг).

Што се напада тиче, очекивано, у избору се нашао Лука Јовић, после 17 првенствених голова ове сезоне, а њему су такмаци: Јулијан Брант (Леверкузен), Пако Алкасер (Борусија Дортмунд), Себастијан Але (Ајнтрахт), Торган Азар (Борусија Менхенгладбах), Макс Крузе (Вердер), Роберт Левандовски (Бајерн), Јусуф Поулсен (Лајпциг), Вут Вегхорст (Волфзбург) и Андреј Крамарић(Хофенхајм).

Гласање траје до 19. маја, на линку – ОВДЕ, а суштина је да може да се гласа неогранично, на пример, за тројицу голмана, петориоцу везиста и слично, али се на крају гласови сабирају, па оне који добију највише Бундеслига распоређује у формацији 3-4-3.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар