Filip Kostić u konkurenciji za tim godine Bundeslige!

Kakav napredak u karijerii srpskog reprezentativca!

Fudbal 04.05.2019 | 17:45
Filip Kostić u konkurenciji za tim godine Bundeslige!
Tri uzastopne sezone borba za opstanak, a onda procvat karijere. Najzreliji mogući potez povukao je Filip Kostić kad je prošlog leta, posle tumaranja sa Štutgartom i Hamburgerom, rešio da ostane u Nemačkoj, ali da promenii sredinu i potpiše za Ajntraht.

Srpski reprezentativac blista ove sezone u Frankfurtu, bori se za plasman u Ligu šampiona preko prvenstva, a nije isključeno da do istog takmičenja dođe ukoliko naprednog četvrtka preko Čelsija u Londonu izbori plasman u finale Lige Evrope i sudar sa boljim iz dvomeča Arsenal – Valensija.

Kako god, pored imena 26-godšnjeg Kragujevčanina zasad stoji devet golova i čak 13 asistencija, sve sa pozicije levog spoljnjeg igrača, gde se preporodio pod vođstvom Adija Hitera. Primetili su to i Nemci, pa su ga stavili u izbor za najbolji tim Bundesliger za sezonu 2018/19. Kostićevikonkurenti na sredini terena su: Kaj Haverc (Leverkuzen), Džejdon Sančo, Marko Rojs, Aksel Vicel(Borusija Dortmund), Leon Gorecka, Hames Rodrigez, Tijago Alkantara (Bajern), Makoto Hasebe(Ajntraht), Kerem Demirbaj (Hofenhajm), Maksimilijan Egeštajn, Davi Klasen (Verder), Ondrej Duda(Herta), Vinčenco Grifo (Frajburg) i Marsel Sabicer (Lajpcig).

Što se napada tiče, očekivano, u izboru se našao Luka Jović, posle 17 prvenstvenih golova ove sezone, a njemu su takmaci: Julijan Brant (Leverkuzen), Pako Alkaser (Borusija Dortmund), Sebastijan Ale (Ajntraht), Torgan Azar (Borusija Menhengladbah), Maks Kruze (Verder), Robert Levandovski (Bajern), Jusuf Poulsen (Lajpcig), Vut Veghorst (Volfzburg) i Andrej Kramarić(Hofenhajm).

Glasanje traje do 19. maja, na linku – OVDE, a suština je da može da se glasa neogranično, na primer, za trojicu golmana, petoriocu vezista i slično, ali se na kraju glasovi sabiraju, pa one koji dobiju najviše Bundesliga raspoređuje u formaciji 3-4-3.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar