Зашто је Јовић тако добар? Нијемци објашњавају...

Мало статистике. . .

Фудбал 04.05.2019 | 18:00
Зашто је Јовић тако добар? Нијемци објашњавају...
Лука Јовић даје голове, то је суштина игре зване "фудбал" и зато ће отићи у Реал Мадрид. Данас је на званичном сајту Бундеслиге изашла анализа његове игре изражена у бројкама и статистици под називом "Зашто је Лука Јовић тако добар". Наравно, не случајно.

И главни утисак је да даје голове и са леве и са десне стране и са средине. Левом, десном ногом, главом. Дословце. У 29 утакмица Бундеслиге ове сезоне, дао је 17 голова и шест пута је био асистент. Када се на то дода 13 утакмица у Лиги Европе и девет голова које је тамо постигао... Какогод, ова груба статистика не прича целу причу око тога колико је 21-годишњи српски фудбалер добар.

За разлику од многих нападача који играју на снагу, Јовић је свестран нападач, права ноћна мора за дефанзивце. Што би рекао Филип Костић - невероватан је.

Када се зарони у статистику додатно - од 17 голова у Бундеслиги, осам је дао левом ногом, шест десном и три пута је затресао главом.

Јовић постиже гол на свака 4,4 шута, а користи скоро три четвртине великих шанси. Не чуди што је пет голова у Бундеслиги дао после контранапада, нечега што он јако воли. Највећа брзина му је била 33,7 километра на час чиме се изједначио са Кристијаном Роналдом.

У току утакмице, Јовић у просеку претрчи нешто мало мање од 10 километара, укључујући ту 21 спринт. У пробијању одбрана му помажу и Себастијан Але и Анте Ребић који имају сличну статистику када је трчање у питању.

И онда дефанзивцима често преостане само да направе фаул. Заправо, од 56 покушаних дриблинга, Јовић прође 25 пута, а буде фаулиран је 29 пута. Просечно на утакмици има 38,6 додира са лоптом.

"Одушевљени смо с Лукиним развојем овде. Није било уопште сумње да ћемо га потписати. Он је изванредан играч", рекао је Фреди Бобић када је Лука ставио параф до 2023. године 17. априла.

Неће случајно Лука у Реал.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар