Каква црна издаја Ливерпула?!

Стерлинг није у Ситију због новца, него због победа! Крилни нападач за четири сезоне на Етихаду освојио три пехара и дао 43 гола више него на Енфилду.

Фудбал 04.05.2019 | 14:30
Каква црна издаја Ливерпула?!
Кад је лета 2015. прешао у Манчестер Сити многи су говорили да је пратио пут новца. Сам Рахим Стерлинг је казивао да га је на Етихад довела жеља да осваја трофеје, шанса какву није имао у Ливерпулу. И ево га, четири године касније узео је једну Премијер лигу – на добром је путу и другу – има и два Лига купа, поред његовог имена стоји епитет „најбољи фудбалер енглеског првенства у избору новинара за сезону 2018/19, те и помало нелогично „најбољи млади фудбалер“, иако је у децембру прославио 24. рођендан.

У међувремену се враћао на Енфилд само у плавом дресу Манчестера, суочавао са звиждуцима Скаузера због „издаје“, али човек који га је тренирао у осетљивом животом и фудбалском добу, Брендан Роџерс, уверава да су мотиви трансфера који је уздрмао острвску јавност пре четири лета чисто спортски.

„Што се Рахима тиче, никад мотив није био новац. Да јесте, остао би у Ливерпулу. Не! Желео је да постане што бољи играч. У том тренутку, указала му се шанса да пређе у Манчестер Сити, да заигра са врхунским фудбалерима, што је и урадио, развио се и постао победник, а то је јасно видиљиво у његовој игри“, уверава Роџерс.

Стерлинг ове сезоне блиста у свим такмчењима, о чему сведочи податак да је на 48 утакмица заслужан за 40 голова Грађана: 23 их је дао, још 17 наместио.

„Кад гледам тим Пепа Гвардиоле, није исто кад Стерлинг игра и кад изостаје. Какав печат младог енглеског фудбалера“, узбуџен је Ирац, који би, можда, могао да реши питање победника Премијер лиге, под условом да у понедељак са Лестером укочи лидера, а да претходно Црвени у суботу вече славе на гостовању Њукаслу.

Колико год се у Ливерпулу љутили, Стерлингови бројеви на другој адреси говоре сами за себе. За четири сезоне на Етихаду дао је 67 голова на 87 мечева, док је наступајући за Црвене био прецизан 23 пута на 129 мечева, а притом није освојио ниједан једини пехар за четири сезоне. Руку на срце, био је дете.

„Код Рахима ми се још у то време свиђало што је, без обзира што је био млад, тачно знао шта жели да постане, где да буде. Кад сам питао младе играче какав успех желе да постигну, Рахим се издвајао по томе што је био јасан у поруци да жели да постане један од најбољих фудбалера планете, а имао је само 17 година. То је јединствен став, јер неки Британци и немају баш такве амбиције какве је испољио Стерлинг. Само га је то занимало. У међувремену је унапредио своју игру и заиста постао један од најбољих на свету“.

У међувремену је искоренио чак и себичност, каквом се одликовао с почетка каријере, али је истовремено побољшао и остале аспекте, невезане директно за терен.

„Радио је на себи. Није очекивао да се ствари саме од себе десе зато што је талентован. Још у том периоду, док је био тинејџер, водио је рачуна о свему, о начину исхране, живота, како би повећао шансе да успе. Не можете тако константно и квалитетно играти као што то Рахим чини а да нисте фокусирани на посао, у овом случају фудбал“, додао је Брендан Роџерс.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар