"Гарден" звиждао, Ирвинг промашивао, Хил преломио!

Адетокунбо је 22 пута одлазио на линију пенала одакле је постигао половину поена за "брејк" у трећој утакмици серије са Бостоном, чији су се навијачи опростили од великана, Хавличека.

Кошарка 04.05.2019 | 13:30
"Гарден" звиждао, Ирвинг промашивао, Хил преломио!
Милвоки Бакси повратили су предност домаћег терена у полуфиналу Истока.

У чудној утакмици у распродатом "Гардену", који се у ноћи између петка и суботе опростио од једног од највећих кошаркаша који је наступао у тој дворани, Џона Хавличека, Бостон Селтикси попустили су под неуједначеним критеријумом судијске тројке и изгубили резултатом 116:123.

МВП кандидат убацио је 32 поена уз 13 скокова и осам асистенција, Крис Мидлтон пратио га је са 20 поена, а "фактор икс" свакако био је ветеран Џорџ Хил који је младог тренера домаћих, Бреда Стивенса, изненадио са 21 поеном за 29 минута на паркету.

Адетокунбо је 22 пута одлазио на линију слободних бацања, одакле је убацио тачно половину поена у трећој утакмици серије за "рибрејк" и вођство од 2:1 пред четврти дуел заказан у ноћи између понедељка и уторка на истом месту.

Селтикси су свели Грка на свега 13 шутева из игре за 39 минута, често не штедећи физички најдоминантнијег играча лиге, али у исто време ни Тони Браун, Кејн Фицџералд и Кен Мауер нису "штедели" пиштаљке због чега је током другог полувремена велики број од укупно 18.624навијача у дворани гласно негодовао, звиждао и добацивао судијском тиму.

Од елиминације од Селтикса у седмој утакмици прве рунде плеј-офа прошле сезоне, Адетокунбо је убацио најмање 30 поена приликом сваког доласка у "Гарден", који је и овог пута бучно бодрио Стивенсов тим, али и био прилично утишан током треће четвртине у којој су момци тренера Мајка Баденхолцера убацили 40 поена и најавили максималних 17 разлике у последњој деоници (97:114).

Кајри Ирвинг, који је био импресиван на отварању серије, па потпуно "угашен" у другој утакмици у "Форуму", убацио је 29 поена уз три скока, шест асистенција, три украдене и четири изгубљене лопте, али... Прва звезда Бостона "тукла" је из игре 8/22. Ирвинг је шутирао тројке 2/8 и имао негативан плус/минус индекс од седам поена, али није био најлошији стартни плејмејкер на мечу.

Ерик Бледсо успео је да буде још нерационалнији, до девет поена стигао је шутирајући 4/15 из игре и 0/4 са пенала, али је за разлику од Стивенса његов старији колега одлучио да одигра завршницу са ветераном Хилом на позицији плеја и, испоставило се, повуче потез вечери. 

Од доласка из Кливленд Кавалирса средином децембра, овај 32-годишњак бележио је просечно 7,6 поена, 2,5 скокова и 2,3 асистенције са Баксима, а онда из другог плана убацио девет од 12 шутева из игре од чега две тројке и утисак додатно поправио са четири скока, три асистенције и неколико одличних дефанзивних секвенци на Ирвингу усмеравајући га у слабију, леву страну.

Џејсон Тејтум постигао је 20, уз 11 скокова, три асистенције и три украдене лопте, Џејлен Браун 18 уз још једно ТВ "куцање" преко Адетокунба, Ал Хорфорд пружио је још једну "олараунд" партију од 17 поена (3/5 за три), осам скокова и пет асистенција, али су Селтикси генерално били "разнети" у рекету у ком су постигли 24, а примили 52 поена!

Стивенсов тим имао је 18 изгубљених лопти које су Бакси претворили у 28 брзих поена на другој страни. Лоше суђење само је појачало утисак о лошој игри Селтикса. Да нису шутирали пенале 30/32 утисак би био још гори.



Полуфинала конференција:

петак на суботу

(4) Бостон - (1) Милвоки 116:123, у серији 1:2

(3) Портланд - (2) Денвер у току, у серији 1:1

субота на недељу

(4) Хјустон - (1) Голден Стејт 2.30, у серији 0:2

недеља/недеља на понедељак

(3) Филаделфија - (2) Торонто 21.30, у серији 2:1

(3) Портланд - (2) Денвер 1.00, у серији 1:1

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар