"Garden" zviždao, Irving promašivao, Hil prelomio!

Adetokunbo je 22 puta odlazio na liniju penala odakle je postigao polovinu poena za "brejk" u trećoj utakmici serije sa Bostonom, čiji su se navijači oprostili od velikana, Havličeka.

Košarka 04.05.2019 | 13:30
"Garden" zviždao, Irving promašivao, Hil prelomio!
Milvoki Baksi povratili su prednost domaćeg terena u polufinalu Istoka.

U čudnoj utakmici u rasprodatom "Gardenu", koji se u noći između petka i subote oprostio od jednog od najvećih košarkaša koji je nastupao u toj dvorani, Džona Havličeka, Boston Seltiksi popustili su pod neujednačenim kriterijumom sudijske trojke i izgubili rezultatom 116:123.

MVP kandidat ubacio je 32 poena uz 13 skokova i osam asistencija, Kris Midlton pratio ga je sa 20 poena, a "faktor iks" svakako bio je veteran Džordž Hil koji je mladog trenera domaćih, Breda Stivensa, iznenadio sa 21 poenom za 29 minuta na parketu.

Adetokunbo je 22 puta odlazio na liniju slobodnih bacanja, odakle je ubacio tačno polovinu poena u trećoj utakmici serije za "ribrejk" i vođstvo od 2:1 pred četvrti duel zakazan u noći između ponedeljka i utorka na istom mestu.

Seltiksi su sveli Grka na svega 13 šuteva iz igre za 39 minuta, često ne štedeći fizički najdominantnijeg igrača lige, ali u isto vreme ni Toni Braun, Kejn Ficdžerald i Ken Mauer nisu "štedeli" pištaljke zbog čega je tokom drugog poluvremena veliki broj od ukupno 18.624navijača u dvorani glasno negodovao, zviždao i dobacivao sudijskom timu.

Od eliminacije od Seltiksa u sedmoj utakmici prve runde plej-ofa prošle sezone, Adetokunbo je ubacio najmanje 30 poena prilikom svakog dolaska u "Garden", koji je i ovog puta bučno bodrio Stivensov tim, ali i bio prilično utišan tokom treće četvrtine u kojoj su momci trenera Majka Badenholcera ubacili 40 poena i najavili maksimalnih 17 razlike u poslednjoj deonici (97:114).

Kajri Irving, koji je bio impresivan na otvaranju serije, pa potpuno "ugašen" u drugoj utakmici u "Forumu", ubacio je 29 poena uz tri skoka, šest asistencija, tri ukradene i četiri izgubljene lopte, ali... Prva zvezda Bostona "tukla" je iz igre 8/22. Irving je šutirao trojke 2/8 i imao negativan plus/minus indeks od sedam poena, ali nije bio najlošiji startni plejmejker na meču.

Erik Bledso uspeo je da bude još neracionalniji, do devet poena stigao je šutirajući 4/15 iz igre i 0/4 sa penala, ali je za razliku od Stivensa njegov stariji kolega odlučio da odigra završnicu sa veteranom Hilom na poziciji pleja i, ispostavilo se, povuče potez večeri. 

Od dolaska iz Klivlend Kavalirsa sredinom decembra, ovaj 32-godišnjak beležio je prosečno 7,6 poena, 2,5 skokova i 2,3 asistencije sa Baksima, a onda iz drugog plana ubacio devet od 12 šuteva iz igre od čega dve trojke i utisak dodatno popravio sa četiri skoka, tri asistencije i nekoliko odličnih defanzivnih sekvenci na Irvingu usmeravajući ga u slabiju, levu stranu.

Džejson Tejtum postigao je 20, uz 11 skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte, Džejlen Braun 18 uz još jedno TV "kucanje" preko Adetokunba, Al Horford pružio je još jednu "olaraund" partiju od 17 poena (3/5 za tri), osam skokova i pet asistencija, ali su Seltiksi generalno bili "razneti" u reketu u kom su postigli 24, a primili 52 poena!

Stivensov tim imao je 18 izgubljenih lopti koje su Baksi pretvorili u 28 brzih poena na drugoj strani. Loše suđenje samo je pojačalo utisak o lošoj igri Seltiksa. Da nisu šutirali penale 30/32 utisak bi bio još gori.



Polufinala konferencija:

petak na subotu

(4) Boston - (1) Milvoki 116:123, u seriji 1:2

(3) Portland - (2) Denver u toku, u seriji 1:1

subota na nedelju

(4) Hjuston - (1) Golden Stejt 2.30, u seriji 0:2

nedelja/nedelja na ponedeljak

(3) Filadelfija - (2) Toronto 21.30, u seriji 2:1

(3) Portland - (2) Denver 1.00, u seriji 1:1

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar