Нови протест грађана Штрпца

Грађани Штпрца најавили су за данас нови протест против изградње мини-хидроелектрана и поред јучерашњег сукоба с косовском полицијом, у коме је повређено 20 људи.

Србија 04.05.2019 | 09:31
 Нови протест грађана Штрпца
Припадници специјалне јединице косовске полиције РОСУ употребили су јуче палице и сузавац да би растерали мештана општине Штрпце који су покушали да зауставе багер за изградњу мини-хидроелектране.

Општина Штрпце донела је одлуку о обустави радова на изградњи мини хидроелектране због замућења воде за пиће у резервоару а самим тим и због угрожавања водоснабдевања и та одлука је и даље на снази.

Градоначелник Општине Штрпце Братислав Николић осудио је прекомерну употребу силе припадника РОСУ и напад на људе који желе да заштите своја права.

И Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију најоштрије је осудила употребу голе и бруталне силе полиције над демонстрантима у општини Штрпце, који протестују против изградње мини-хидроцентрале.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Куку

04.05.2019 07:54

Да се гради - треба! Да се вода замути - не треба! Али посто се овдје све води Балканском филозофијом уништавања свега што није твоје, проћи ће и ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАДЗИ КОСТИЦ

04.05.2019 08:23

Све је ово поцело са "НИКО НЕСМЕ ДА ВАС БИЈЕ"а сваки дан цитамо како добивамо батине по Црној Гори Македонији Косову Хрватској а ста тек мозе да се деси у БИХ несмем ни да помислим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

04.05.2019 08:47

Немој да мислис ниси до сада и догурали смо до дна..То је нама борба дала сви Срби у једну дрзаво, Тако це нам и бити ако остане ста од Србије. Како је Одза у потоку рекао дај Бозе. Мислио сам да нема горег водје од Слобе погледај цуда Ацо и Додик гори унисти се све сто је опстало .

Name

Ненад

04.05.2019 16:21

Треба Росу да млати оне Србе сто протестују и сто хоце да русе дрзаву и институције.Видјели сте како то ради Муп Републике Српске и министар Лукац само силу Срби знају.

ОДГОВОРИТЕ