Novi protest građana Štrpca

Građani Štprca najavili su za danas novi protest protiv izgradnje mini-hidroelektrana i pored jučerašnjeg sukoba s kosovskom policijom, u kome je povređeno 20 ljudi.

Srbija 04.05.2019 | 09:31
 Novi protest građana Štrpca
Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije ROSU upotrebili su juče palice i suzavac da bi rasterali meštana opštine Štrpce koji su pokušali da zaustave bager za izgradnju mini-hidroelektrane.

Opština Štrpce donela je odluku o obustavi radova na izgradnji mini hidroelektrane zbog zamućenja vode za piće u rezervoaru a samim tim i zbog ugrožavanja vodosnabdevanja i ta odluka je i dalje na snazi.

Gradonačelnik Opštine Štrpce Bratislav Nikolić osudio je prekomernu upotrebu sile pripadnika ROSU i napad na ljude koji žele da zaštite svoja prava.

I Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila upotrebu gole i brutalne sile policije nad demonstrantima u opštini Štrpce, koji protestuju protiv izgradnje mini-hidrocentrale.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kuku

04.05.2019 07:54

Da se gradi - treba! Da se voda zamuti - ne treba! Ali posto se ovdje sve vodi Balkanskom filozofijom uništavanja svega što nije tvoje, proći će i ovo.

ODGOVORITE
Name

HADZI KOSTIC

04.05.2019 08:23

Sve je ovo pocelo sa "NIKO NESME DA VAS BIJE"a svaki dan citamo kako dobivamo batine po Crnoj Gori Makedoniji Kosovu Hrvatskoj a sta tek moze da se desi u BIH nesmem ni da pomislim

ODGOVORITE
Name

Dzoo

04.05.2019 08:47

Nemoj da mislis nisi do sada i dogurali smo do dna..To je nama borba dala svi Srbi u jednu drzavo, Tako ce nam i biti ako ostane sta od Srbije. Kako je Odza u potoku rekao daj Boze. Mislio sam da nema goreg vodje od Slobe pogledaj cuda Aco i Dodik gori unisti se sve sto je opstalo .

Name

Nenad

04.05.2019 16:21

Treba Rosu da mlati one Srbe sto protestuju i sto hoce da ruse drzavu i institucije.Vidjeli ste kako to radi Mup Republike Srpske i ministar Lukac samo silu Srbi znaju.

ODGOVORITE