Парламент је проточни бојлер?

Нажалост, каже Шешић, парламент је постао проточни бојлер, јер - што предложи Влада, то посланици већине изгласају.

Република Српска 03.05.2019 | 21:54
Парламент је проточни бојлер?
Посљедња дешавања - убиство полицајца у Приједору и убиство бизнисмена Славише Крунића доказ су да је безбједносна ситуација у Републици Српској нарушена, док носиоци власти настоје да релативизују проблем говорећи да институције треба пустити да раде свој посао, истакнуто је у емисији “Изазови” БН ТВ.

Фраза је да институције треба да раде свој посао јер оне не раде. Да би рјешавали проблеме морамо да их прије свега признамо, каже Јелена Тривић, посланик ПДП-а и истиче захтјеве опозиције:

„Да институције, прије свега МУП РС и правосуђе почну да раде свој посао. У једном дијелу што се тиче рада МУП-а ми можемо бити задовољни, али дефинитивно појединци који раде и у МУП-у, а поготово што се тиче правосуђа деградирају ове институције“.

„Ако критикујете одређене случајеве и рад МУП-а онда се то окрене као прича против Републике Српске. Када причамо која је мјера опозиције, мјера је да укаже на пропусте И да приједлоге, што ми радимо. Али није могуће да у претходном мандату од свих амандмана које смо дали, а било их је на стотине не буде усвојен ни један“, каже Давор Шешић, посланик СДС-а.

Много је неријешених убиситава у Републици Српској, које треба свести на најмању мјеру, каже Велизар Антић политички аналитичар. Лампице је требало упалити раније, како се овакве ствари не би понављале. Упозорава и на проблем стварања атмосфере линча.

„Клизимо у оно вријеме шездесетих, седамдесетих у комунистички систем. Они размишљају на тај анчин једноставно, ми ћемо неког да налупамо ако нам се не свиђа шта он прича. То је одлика тоталитарног друштва“, каже Антић.

„Ствара се амбијент „шта она тамо прича“? Сад да мене неко послије ове емисије претуче ја вам гарантујем да би 20 посто људи рекло „па и требало је претући, зашто прича против власти“. Код нас не постоји тај ниво осјећаја да је то моје право“.

О стању безбједности у Републици Српској потребно је разговарати у парламенту, истиче посланик СДС-а Давор Шешић:

„Парламент Републике Српске је нажалост већ одавно постао проточни бојлер. Оно што донесе Влада посланици већине изгласавају и не износе најчешће своје мишљење“.

Политика је сведена на ријалити и ту нису криви само политичари, јер је и народ прихватио ту игру политичара, истакнуто је у емисији „Изазови“ БН ТВ.



БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ре

03.05.2019 20:23

Укинут Скупстину за задузивање као И ткз владу. Та иста влада се само задузује И дијели тендере зна се коме. Народ нема ама бас ниста ни од Скупатине а ни од владе. Они узимају кредите које подјелие измедју себе а народу ниста. РС је постала неодрзива. Угасите свјетло да народ прогледа ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

До истребљења

03.05.2019 20:55

Народ скоро па никакве користи нема од институција, напротив само несагледиву стету.

Name

еко-систем

04.05.2019 07:58

Бојлеру само треба додати регенеративни извор енергије, соларни, вјетар итд.

Name

Браво СНСД

03.05.2019 20:46

Ми имамо 2/3 вецине, ста хоцете издајници папака?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјани

03.05.2019 20:57

Нас је 80%.

Name

синип

04.05.2019 12:08

Аха. А онда су вас "покрали". А онда сте се пробудили. :-)

Name

Вулканизер

03.05.2019 21:04

Јел има било ста да овом народу ваља, какав народ таква и дрзава, цитам ове коментаре уопсте на свим вјестима и видим са каквим смецем ја зивим, сви незадовољни, сви паметују а нико ниста неце да ради, кладионице пуне, кредити се дизу и лаје се на све стране како ниста не ваља, све незадовољно, ставрно лос народ, сви хоце посао а нико га не трази

ОДГОВОРИТЕ
Name

Парламент

04.05.2019 18:07

је ислузена нека стварка...која јос само мозе да писа у јефтине пелене за одрасле и то лосег квалитета...ма срањеее,бре.Па види само ко је у саставу...пробисвети и послухе и остале залутале протуве.

Name

стојко

03.05.2019 23:05

Прије него што институције линчују народ, треба народ њих да линчује, дозлогрдило је!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одг

04.05.2019 04:55

До негдје другови,може вас бити 3/3 али почистиће вас као и многе прије вас !!!

ОДГОВОРИТЕ