Parlament je protočni bojler?

Nažalost, kaže Šešić, parlament je postao protočni bojler, jer - što predloži Vlada, to poslanici većine izglasaju.

Republika Srpska 03.05.2019 | 21:54
Parlament je protočni bojler?
Posljednja dešavanja - ubistvo policajca u Prijedoru i ubistvo biznismena Slaviše Krunića dokaz su da je bezbjednosna situacija u Republici Srpskoj narušena, dok nosioci vlasti nastoje da relativizuju problem govoreći da institucije treba pustiti da rade svoj posao, istaknuto je u emisiji “Izazovi” BN TV.

Fraza je da institucije treba da rade svoj posao jer one ne rade. Da bi rješavali probleme moramo da ih prije svega priznamo, kaže Jelena Trivić, poslanik PDP-a i ističe zahtjeve opozicije:

„Da institucije, prije svega MUP RS i pravosuđe počnu da rade svoj posao. U jednom dijelu što se tiče rada MUP-a mi možemo biti zadovoljni, ali definitivno pojedinci koji rade i u MUP-u, a pogotovo što se tiče pravosuđa degradiraju ove institucije“.

„Ako kritikujete određene slučajeve i rad MUP-a onda se to okrene kao priča protiv Republike Srpske. Kada pričamo koja je mjera opozicije, mjera je da ukaže na propuste I da prijedloge, što mi radimo. Ali nije moguće da u prethodnom mandatu od svih amandmana koje smo dali, a bilo ih je na stotine ne bude usvojen ni jedan“, kaže Davor Šešić, poslanik SDS-a.

Mnogo je neriješenih ubisitava u Republici Srpskoj, koje treba svesti na najmanju mjeru, kaže Velizar Antić politički analitičar. Lampice je trebalo upaliti ranije, kako se ovakve stvari ne bi ponavljale. Upozorava i na problem stvaranja atmosfere linča.

„Klizimo u ono vrijeme šezdesetih, sedamdesetih u komunistički sistem. Oni razmišljaju na taj ančin jednostavno, mi ćemo nekog da nalupamo ako nam se ne sviđa šta on priča. To je odlika totalitarnog društva“, kaže Antić.

„Stvara se ambijent „šta ona tamo priča“? Sad da mene neko poslije ove emisije pretuče ja vam garantujem da bi 20 posto ljudi reklo „pa i trebalo je pretući, zašto priča protiv vlasti“. Kod nas ne postoji taj nivo osjećaja da je to moje pravo“.

O stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj potrebno je razgovarati u parlamentu, ističe poslanik SDS-a Davor Šešić:

„Parlament Republike Srpske je nažalost već odavno postao protočni bojler. Ono što donese Vlada poslanici većine izglasavaju i ne iznose najčešće svoje mišljenje“.

Politika je svedena na rijaliti i tu nisu krivi samo političari, jer je i narod prihvatio tu igru političara, istaknuto je u emisiji „Izazovi“ BN TV.



BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Re

03.05.2019 20:23

Ukinut Skupstinu za zaduzivanje kao I tkz vladu. Ta ista vlada se samo zaduzuje I dijeli tendere zna se kome. Narod nema ama bas nista ni od Skupatine a ni od vlade. Oni uzimaju kredite koje podjelie izmedju sebe a narodu nista. RS je postala neodrziva. Ugasite svjetlo da narod progleda ..

ODGOVORITE
Name

Do istrebljenja

03.05.2019 20:55

Narod skoro pa nikakve koristi nema od institucija, naprotiv samo nesagledivu stetu.

Name

eko-sistem

04.05.2019 07:58

Bojleru samo treba dodati regenerativni izvor energije, solarni, vjetar itd.

Name

Bravo SNSD

03.05.2019 20:46

Mi imamo 2/3 vecine, sta hocete izdajnici papaka?

ODGOVORITE
Name

Gradjani

03.05.2019 20:57

Nas je 80%.

Name

синип

04.05.2019 12:08

Аха. А онда су вас "покрали". А онда сте се пробудили. :-)

Name

Vulkanizer

03.05.2019 21:04

Jel ima bilo sta da ovom narodu valja, kakav narod takva i drzava, citam ove komentare uopste na svim vjestima i vidim sa kakvim smecem ja zivim, svi nezadovoljni, svi pametuju a niko nista nece da radi, kladionice pune, krediti se dizu i laje se na sve strane kako nista ne valja, sve nezadovoljno, stavrno los narod, svi hoce posao a niko ga ne trazi

ODGOVORITE
Name

Parlament

04.05.2019 18:07

je isluzena neka stvarka...koja jos samo moze da pisa u jeftine pelene za odrasle i to loseg kvaliteta...ma sranjeee,bre.Pa vidi samo ko je u sastavu...probisveti i posluhe i ostale zalutale protuve.

Name

stojko

03.05.2019 23:05

Prije nego što institucije linčuju narod, treba narod njih da linčuje, dozlogrdilo je!!!

ODGOVORITE
Name

Odg

04.05.2019 04:55

Do negdje drugovi,može vas biti 3/3 ali počistiće vas kao i mnoge prije vas !!!

ODGOVORITE