ЛШ: Ђорђевић и Болоња демолирали Бамберг за финале!

Кошаркаши Виртуса из Болоње пласирали су се у финале ФИБА Лиге шампиона, пошто су са 67:50 победили Бамберг на Фајнал фору у Антверпену.  Позови Салета за успех - Виртус растурио Бамберг за финале ФИБА Лиге шампиона! Тим из Болоње бориће се за европски трофеј.

Кошарка 03.05.2019 | 20:50
ЛШ: Ђорђевић и Болоња демолирали Бамберг за финале!
Изабраници Александра Ђорђевића одиграли су одличну утакмицу, пре свега дефанзивно, и заслужено су у финалу трећег по рангу европског кошаркашког такмичења.

Српски кошаркаш Дејан Кравић одиграо је добру партију, на терену је провео 20 минута и имао је учинак од 8 поена, шест скокова, једне украдене лопте и блокаде.

Виртус је од старта меча контролисао ритам и ни у једном тренутку се није постављало питање победника.

Бриљирао је Кевин Пантер, који је меч завршио са 21 поеном, осам скокова и две асистенције. Пратио га је Амат Мбаје са девет, поменути Кравић са осам, шест је имао Арадори, док су по пет постигли Чалмерс, Балди Роси, Мореира и Тејлор.

У пораженом саставу Тајрис Рајс је убацио 21 поена, уз очајних 6/20 из игре, лоше вече имао је и Рики Хикмен четири поена, уз 2/10, док је Елиас Херис убацио девет.

У другом полуфиналу од од 21.15 састају се Тенерифе и домаћин Фајнал фора Антверп Џајантс.

Био је победник као играч, њему је ишла лопта када је било најважније, од Истанбула 1992. до оног коша против Хрватске и многих других. Александар Ђорђевић је и као селектор репрезентације Србије успео да усади клицу успеха и дође до медаља на свим највећим такмичењима, а сада је успео да одведе и Виртус из Болоње у финале ФИБА Лиге шампиона! У првом мечу на Фајнал фору у Антверпену Салетов Виртус надиграо је Бамберг са 67:50.

Како је само одиграо Виртус и потпуно је скрајнуо Бамберг тако што је у више наврата имао више од 20 поена предности. Није Салетов тим шутирао ништа посебно, али је Бамберг био потпуно неспреман за ову утакмицу што иде на душу тренеру Федерику Перегу који није добро спремио свој тим против италијанске екипе, одакле је и сам.

Можемо да кажемо да је Кевин Пантер био прва ударна игла Виртуса, да је феноменалним шутем споља бушио Бамберг и погађао некако када је било најважније и када год би Бамберг помислио да је то моменат да може да крене у офанзиву. Посебно је доминирао у последњој деоници када је осетио крв и тако двоструком освајачу Евролиге донео убедљиву победу.

Пантер је меч завршио са 21 датим поеном, а врло добар је био и наш Дејан Кравић са осам поена и пет скокова. Код Бамберга се једини добро показао Рајс са 21 датим поеном.

Могли смо од самог почетка утакмице да наслутимо како ће се утакмица кретати јер је Виртус добио прву четвртину са 22:11. Много је боље тим из Болоње ушао у утакмицу, а Бамберг се у утакмици одржавао колико-толико само због добре игре Тајриса Рајса који је био расположен и са 13 поена у тим моментима држао у игри.

Виртус је деловао као много боље припремљена екипа, док Бамберг, иако можда са јачим ростером и играчима попут Рајса, Хикмана, Брајса Тејлора и Никоса Зизиса није играо како би могао. Много је ту било промашених зицера, ако ништа друго.

Ђорђевићева екипа је показала сјајну концентрацију, није се уплашила, а Сале је успео да јој усади мало "Југо" менталитета и игру у одбрани па је рецимо Бамберг за три четвртине успео да убаци само 39 поена! Са таквом одбраном се освајају титуле, што ће Виртус имати шансу да уради у финалу које је на програму за два дана.

Чувени Виртус и чувени Александар Ђорђевић су у финалу и тамо ће чекати бољег из дуела Тенерифе - Телнет Антверпен.

ФИБА ЛИГА ШАМПИОНА - ФАЈНАЛ ФОР (АНТВЕРПЕН)

Петак

Виртус Болоња - Бросе Бамберг 67:50
/Пантер 21 - Рајс 21/

21.15: Тенерифе - Телнет Антверпен

Извор: моззартспорт

Фото: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар