LŠ: Đorđević i Bolonja demolirali Bamberg za finale!

Košarkaši Virtusa iz Bolonje plasirali su se u finale FIBA Lige šampiona, pošto su sa 67:50 pobedili Bamberg na Fajnal foru u Antverpenu.  Pozovi Saleta za uspeh - Virtus rasturio Bamberg za finale FIBA Lige šampiona! Tim iz Bolonje boriće se za evropski trofej.

Košarka 03.05.2019 | 20:50
LŠ: Đorđević i Bolonja demolirali Bamberg za finale!
Izabranici Aleksandra Đorđevića odigrali su odličnu utakmicu, pre svega defanzivno, i zasluženo su u finalu trećeg po rangu evropskog košarkaškog takmičenja.

Srpski košarkaš Dejan Kravić odigrao je dobru partiju, na terenu je proveo 20 minuta i imao je učinak od 8 poena, šest skokova, jedne ukradene lopte i blokade.

Virtus je od starta meča kontrolisao ritam i ni u jednom trenutku se nije postavljalo pitanje pobednika.

Briljirao je Kevin Panter, koji je meč završio sa 21 poenom, osam skokova i dve asistencije. Pratio ga je Amat Mbaje sa devet, pomenuti Kravić sa osam, šest je imao Aradori, dok su po pet postigli Čalmers, Baldi Rosi, Moreira i Tejlor.

U poraženom sastavu Tajris Rajs je ubacio 21 poena, uz očajnih 6/20 iz igre, loše veče imao je i Riki Hikmen četiri poena, uz 2/10, dok je Elias Heris ubacio devet.

U drugom polufinalu od od 21.15 sastaju se Tenerife i domaćin Fajnal fora Antverp Džajants.

Bio je pobednik kao igrač, njemu je išla lopta kada je bilo najvažnije, od Istanbula 1992. do onog koša protiv Hrvatske i mnogih drugih. Aleksandar Đorđević je i kao selektor reprezentacije Srbije uspeo da usadi klicu uspeha i dođe do medalja na svim najvećim takmičenjima, a sada je uspeo da odvede i Virtus iz Bolonje u finale FIBA Lige šampiona! U prvom meču na Fajnal foru u Antverpenu Saletov Virtus nadigrao je Bamberg sa 67:50.

Kako je samo odigrao Virtus i potpuno je skrajnuo Bamberg tako što je u više navrata imao više od 20 poena prednosti. Nije Saletov tim šutirao ništa posebno, ali je Bamberg bio potpuno nespreman za ovu utakmicu što ide na dušu treneru Federiku Peregu koji nije dobro spremio svoj tim protiv italijanske ekipe, odakle je i sam.

Možemo da kažemo da je Kevin Panter bio prva udarna igla Virtusa, da je fenomenalnim šutem spolja bušio Bamberg i pogađao nekako kada je bilo najvažnije i kada god bi Bamberg pomislio da je to momenat da može da krene u ofanzivu. Posebno je dominirao u poslednjoj deonici kada je osetio krv i tako dvostrukom osvajaču Evrolige doneo ubedljivu pobedu.

Panter je meč završio sa 21 datim poenom, a vrlo dobar je bio i naš Dejan Kravić sa osam poena i pet skokova. Kod Bamberga se jedini dobro pokazao Rajs sa 21 datim poenom.

Mogli smo od samog početka utakmice da naslutimo kako će se utakmica kretati jer je Virtus dobio prvu četvrtinu sa 22:11. Mnogo je bolje tim iz Bolonje ušao u utakmicu, a Bamberg se u utakmici održavao koliko-toliko samo zbog dobre igre Tajrisa Rajsa koji je bio raspoložen i sa 13 poena u tim momentima držao u igri.

Virtus je delovao kao mnogo bolje pripremljena ekipa, dok Bamberg, iako možda sa jačim rosterom i igračima poput Rajsa, Hikmana, Brajsa Tejlora i Nikosa Zizisa nije igrao kako bi mogao. Mnogo je tu bilo promašenih zicera, ako ništa drugo.

Đorđevićeva ekipa je pokazala sjajnu koncentraciju, nije se uplašila, a Sale je uspeo da joj usadi malo "Jugo" mentaliteta i igru u odbrani pa je recimo Bamberg za tri četvrtine uspeo da ubaci samo 39 poena! Sa takvom odbranom se osvajaju titule, što će Virtus imati šansu da uradi u finalu koje je na programu za dva dana.

Čuveni Virtus i čuveni Aleksandar Đorđević su u finalu i tamo će čekati boljeg iz duela Tenerife - Telnet Antverpen.

FIBA LIGA ŠAMPIONA - FAJNAL FOR (ANTVERPEN)

Petak

Virtus Bolonja - Brose Bamberg 67:50
/Panter 21 - Rajs 21/

21.15: Tenerife - Telnet Antverpen

Izvor: mozzartsport

Foto: FIBA Basketball

Komentari / 0

Ostavite komentar