ПЛ БиХ: Радник у Мостару жели наставак серије!

Премијерлигаш из Бијељине није поражен овог прољећа, а низ успјешних резултата екипа Младена Жижовића жели продужити и на гостовању актуелном бх. шампиону Зрињском у Мостару.  Слишковић пред Радник: Неуспјех све осим побједе! Мостарци хватају "посљедњи воз" за прикључак Сарајеву.

Фудбал 03.05.2019 | 20:30
ПЛ БиХ: Радник у Мостару жели наставак серије!
Бијељински Радник једина је непоражена екипа у прољећном дијелу Премијер лиге БиХ, а успјешан низ тм Младена Жижовића покушаће да продужи на изузетно тешком гостовању актуелном шампиону Зрињском из Мостара.

"Племићи" су и даље у трци за одбрану шампионске титуле, заостају четири бода за лидером Сарајевом, па не смију помишљати на кикс и евентуални губитак бодова пред својим навијачима.

То "морање" мостарског клуба могли би да искористе Семберци и кући из Херцеговине донесу бод или сва три.

"Зрињски је актуелни првак, играју добро, а можда нису толико медијски пропраћени као клубови који су сада први врху. Биће тешко, прошли пут смо одиграли 0:0, а и сада ћемо покушати доћи до бода. Имамо неколико уморних и повријеђених играча и нећемо ништа ништа ризиковати", поручио је Жижовић.

И Бијељинци имају своју рачуницу, с обзиром да би у случају позитивног исхода меча на стадиону "Под Бијелим бријегом, који је на програму у суботу од 17 часова, наставили трку за четвртом позицијом, која би им могла донијети пласман на међународну сцену.

Слишковић пред Радник: Неуспјех све осим побједе! Мостарци хватају "посљедњи воз" за прикључак Сарајеву.

Један од дербија 30. кола Премијер лиге БиХ у Мостару ће одиграти Зрињски и Радник.

Мостарци хватају "посљедњи воз" за прикључак лидеру Сарајеву, које уочи овог кола има четири бода предности, па се "племићима" побједа намеће као императив уколико до краја желе остати у конкуренцији за освајање, односно одбрану титуле.

"Чињеница да је Радник непоражен у овом дијелу првенства довољно говори да се ради о квалитетној екипи. Играју веома чврсто у одбрани, а квалитетно и у нападу, тако да морамо бити опрезни. Намеће нам се императив побједе, јер све осим три бода за нас би био неуспјех. Вјерујем да смо физички и психички спремни за борбену утакмицу. Али, и противник се пита. Ако желимо, а наравно да желимо, остати у трци за титулу и до краја првенство учинити занимљивим, три бода су неопходна", нагласио је тренер Зрињског Блаж Слишковић.

Фудбалери Зрињског имали су неколико прилика да смање заостатак за Сарајевом, али нису то искористили. Упркос томе, Слишковић наглашава да је атмосфера у екипи и даље добра.

"Нисмо уздрмани, атмосфера је на позитивна, на солидном нивоу, момци добро раде и вјерујем да ће тако бити и даље. Имамо неких кадровских проблема, Амер Бекић је и даље ван строја, Марин Галић се такође жалио на повреду, док сигурно неће играти суспендовани Слободан Јаковљевић", додао је Слишковић.

Дуел на стадиону "Под Бијелим бријегом" на програму је у суботу од 17. часова.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 30. КОЛО:

у петак

Сарајево - Челик 19.30

у суботу

Крупа - Звијезда 09 17.00
Зрињски - Радник
Широки - Слобода

у недјељу

ГОШК - Тузла сити 17.00
Жељезничар - Младост 20.00

ТАБЕЛА: Сарајево 61, Зрињски 57, Широки Бријег 47, Жељезничар 41, Радник 40, Челик 39, Слобода 38, Звијезда 34, Младост 34, Тузла сити 30, Крупа 24, ГОШК 23.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар