PL BiH: Radnik u Mostaru želi nastavak serije!

Premijerligaš iz Bijeljine nije poražen ovog proljeća, a niz uspješnih rezultata ekipa Mladena Žižovića želi produžiti i na gostovanju aktuelnom bh. šampionu Zrinjskom u Mostaru.  Slišković pred Radnik: Neuspjeh sve osim pobjede! Mostarci hvataju "posljednji voz" za priključak Sarajevu.

Fudbal 03.05.2019 | 20:30
PL BiH: Radnik u Mostaru želi nastavak serije!
Bijeljinski Radnik jedina je neporažena ekipa u proljećnom dijelu Premijer lige BiH, a uspješan niz tm Mladena Žižovića pokušaće da produži na izuzetno teškom gostovanju aktuelnom šampionu Zrinjskom iz Mostara.

"Plemići" su i dalje u trci za odbranu šampionske titule, zaostaju četiri boda za liderom Sarajevom, pa ne smiju pomišljati na kiks i eventualni gubitak bodova pred svojim navijačima.

To "moranje" mostarskog kluba mogli bi da iskoriste Semberci i kući iz Hercegovine donesu bod ili sva tri.

"Zrinjski je aktuelni prvak, igraju dobro, a možda nisu toliko medijski propraćeni kao klubovi koji su sada prvi vrhu. Biće teško, prošli put smo odigrali 0:0, a i sada ćemo pokušati doći do boda. Imamo nekoliko umornih i povrijeđenih igrača i nećemo ništa ništa rizikovati", poručio je Žižović.

I Bijeljinci imaju svoju računicu, s obzirom da bi u slučaju pozitivnog ishoda meča na stadionu "Pod Bijelim brijegom, koji je na programu u subotu od 17 časova, nastavili trku za četvrtom pozicijom, koja bi im mogla donijeti plasman na međunarodnu scenu.

Slišković pred Radnik: Neuspjeh sve osim pobjede! Mostarci hvataju "posljednji voz" za priključak Sarajevu.

Jedan od derbija 30. kola Premijer lige BiH u Mostaru će odigrati Zrinjski i Radnik.

Mostarci hvataju "posljednji voz" za priključak lideru Sarajevu, koje uoči ovog kola ima četiri boda prednosti, pa se "plemićima" pobjeda nameće kao imperativ ukoliko do kraja žele ostati u konkurenciji za osvajanje, odnosno odbranu titule.

"Činjenica da je Radnik neporažen u ovom dijelu prvenstva dovoljno govori da se radi o kvalitetnoj ekipi. Igraju veoma čvrsto u odbrani, a kvalitetno i u napadu, tako da moramo biti oprezni. Nameće nam se imperativ pobjede, jer sve osim tri boda za nas bi bio neuspjeh. Vjerujem da smo fizički i psihički spremni za borbenu utakmicu. Ali, i protivnik se pita. Ako želimo, a naravno da želimo, ostati u trci za titulu i do kraja prvenstvo učiniti zanimljivim, tri boda su neophodna", naglasio je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Fudbaleri Zrinjskog imali su nekoliko prilika da smanje zaostatak za Sarajevom, ali nisu to iskoristili. Uprkos tome, Slišković naglašava da je atmosfera u ekipi i dalje dobra.

"Nismo uzdrmani, atmosfera je na pozitivna, na solidnom nivou, momci dobro rade i vjerujem da će tako biti i dalje. Imamo nekih kadrovskih problema, Amer Bekić je i dalje van stroja, Marin Galić se takođe žalio na povredu, dok sigurno neće igrati suspendovani Slobodan Jakovljević", dodao je Slišković.

Duel na stadionu "Pod Bijelim brijegom" na programu je u subotu od 17. časova.

PREMIJER LIGA BIH - 30. KOLO:

u petak

Sarajevo - Čelik 19.30

u subotu

Krupa - Zvijezda 09 17.00
Zrinjski - Radnik
Široki - Sloboda

u nedjelju

GOŠK - Tuzla siti 17.00
Željezničar - Mladost 20.00

TABELA: Sarajevo 61, Zrinjski 57, Široki Brijeg 47, Željezničar 41, Radnik 40, Čelik 39, Sloboda 38, Zvijezda 34, Mladost 34, Tuzla siti 30, Krupa 24, GOŠK 23.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar