Политички хаос у тенису!

Вавринка наставио напад на Савет и АТП! Швајцарски тенисер, Стан Вавринка, изразио је незадовољство повом ситуације у којој се налази светски тенис.

Тенис 04.05.2019 | 09:45
Политички хаос у тенису!
Вавринка је у свом писму, које је објављено у "Тхе Тимес оф Лондон", говорио о "политичком хаосу" и бројним сукобима интереса.

"Приморан сам да изразим своје мишљење о овом жалосном периоду у тенису. Политика је засенила оно што се дешава на терену. Ова епизода у 'белом спорту' је многе играче, као и мене, забринула у ком смеру се креће тенис", пише Вавринка.

Много се дешава "иза сцене" у тенису, а да јавност ништа не зна. Последњи у низу је случај Џастина Гимелстоба, контроверзни Американац са великим утицајем у свету тениса, који се повукао из улоге представника играча у АТП.

Гимелстоб је на америчком суду проглашен кривим за “насилан напад” на бившег пријатеља Реналда Кеплана пред његовом женом и дететом. Вавринка је јасно рекао да Гимелстобу није место у тенису, који је близак сараднику Новаку Ђоковићу, који је председник Савета играча АТП.

"У нашем спорту нема места за људе као што је Гимелстоб. Недостатак одговорности од људи који су били укључени у целу сагу је био алармантан. Ово је ситуација у којој тишина представља саучесништво", пише Вавринка и додаје:

"Много играча осећа да у претходних неколико месеци нису представљани на прави начин. Сагласан сам са њима".

Подсећамо, Новак Ђоковић, први тенисер света и председник Савета играча, после раног испадања са Индијан Велса и Мајамија, рекао је да је много ствари ван терена утицало на његове партије на терену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар