Politički haos u tenisu!

Vavrinka nastavio napad na Savet i ATP! Švajcarski teniser, Stan Vavrinka, izrazio je nezadovoljstvo povom situacije u kojoj se nalazi svetski tenis.

Tenis 04.05.2019 | 09:45
Politički haos u tenisu!
Vavrinka je u svom pismu, koje je objavljeno u "The Times of London", govorio o "političkom haosu" i brojnim sukobima interesa.

"Primoran sam da izrazim svoje mišljenje o ovom žalosnom periodu u tenisu. Politika je zasenila ono što se dešava na terenu. Ova epizoda u 'belom sportu' je mnoge igrače, kao i mene, zabrinula u kom smeru se kreće tenis", piše Vavrinka.

Mnogo se dešava "iza scene" u tenisu, a da javnost ništa ne zna. Poslednji u nizu je slučaj Džastina Gimelstoba, kontroverzni Amerikanac sa velikim uticajem u svetu tenisa, koji se povukao iz uloge predstavnika igrača u ATP.

Gimelstob je na američkom sudu proglašen krivim za “nasilan napad” na bivšeg prijatelja Renalda Keplana pred njegovom ženom i detetom. Vavrinka je jasno rekao da Gimelstobu nije mesto u tenisu, koji je blizak saradniku Novaku Đokoviću, koji je predsednik Saveta igrača ATP.

"U našem sportu nema mesta za ljude kao što je Gimelstob. Nedostatak odgovornosti od ljudi koji su bili uključeni u celu sagu je bio alarmantan. Ovo je situacija u kojoj tišina predstavlja saučesništvo", piše Vavrinka i dodaje:

"Mnogo igrača oseća da u prethodnih nekoliko meseci nisu predstavljani na pravi način. Saglasan sam sa njima".

Podsećamo, Novak Đoković, prvi teniser sveta i predsednik Saveta igrača, posle ranog ispadanja sa Indijan Velsa i Majamija, rekao je da je mnogo stvari van terena uticalo na njegove partije na terenu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar