Лука Марковић први у Српској

Лука Марковић, ученик четвртог разреда Средње школе "Иво Андрић" у Вишеграду побиједио је на републичком такмичењу из књиговодства у категорији завршних разреда које је одржано на Економском факултету у Бања Луци.

Република Српска 03.05.2019 | 18:50
Лука Марковић први у Српској
Овај успјех постигнут је у веома јакој конкуренцији од 30 такмичара.

"Било је више задатака од тога књижење пословних промјена као и десет питања из теорије. Професорица Стојанка Топаловић и ја вјежбали смо задатке по једном седмично и то оне који су долазили претходних година и прешли градиво од првог до четвртог разреда, тако да нас ништа није могло изненадити, " рекао је Марковић.



Професорица Топаловић каже да је Лука изузетан ученик, добар човјек и друг у разреду.

"Још од првог разреда сам уочила његово интересовање за мој предмет књиговодство али он једнако показје добре резултате и из осталих предмета што могу да потврде сви професори . А овај успјех је доказ да Лука има посебне способности и да је пред њим још доста награда, " рекла је Топаловићева.



Лукини другови и другарице кажу да нису изненађени освајањем првог мјеста њиховог друга јер се он темељито и систематски припрема за свако такмичење али и за пропитивање професора.
Вриједном и одличном вишеградском средњошколцу припала је и награда за прво мјесто у износу од 500 КМ, коју додјељује Савез рачуновођа РС и лист "Финрар" а са 250 КМ награђен је и његов ментор професорица Стојана Топаловић.

Директор Средње школе "Иво АНдрић" Дивна Васић каже да је поносна на успјех ученика Марковића додајући да школа има још доста ђака који нижу побједе на регионалним такмичењима из појединих предмета.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Перо

03.05.2019 16:57

Искрене цеститке Луки за освојено прво мјесто у овом такмицењу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николина

03.05.2019 20:10

м Ма није то ништа у нас у Лопарама предсједник скупштине дипломирани економиста из Фрушке Горе из викендице из Каменице незнања урадити завршни рачун него каже битно је колико мени остане да ли ћу моћи купити још један автабус

Name

Наука

03.05.2019 17:42

Свака част! Да нам је више оваквих вијести!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

03.05.2019 18:33

О овоме пишите а не о квази политичарима па ће те стећи више повјерења код народа. (Важи за све медије) Браво за Луку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика

04.05.2019 05:28

Као и политичари нам одређују квалитет живота, уопштено. Свјесни смо дешавања, неправди, друштвених девијација, што новинари "морају " обрађивати, то им је посао. Овако лијепе ствари, о успјеху и труду наше дјеце, такође су дио нашег живљења, похвално заиста. Међутим, суштина је да знање, образовање и стручност, овдје нису никаква гаранција, ни за опстанак, ни за останак. Не треба ни уљепшавати, поготово не заваравати себе.

Name

Сине Лука

03.05.2019 19:38

Све ти је то дзаба ако немас црвену цланску књизицу. Црвену, плаву, зелену, само се салтај, лова има да капа, а овако...

ОДГОВОРИТЕ