Luka Marković prvi u Srpskoj

Luka Marković, učenik četvrtog razreda Srednje škole "Ivo Andrić" u Višegradu pobijedio je na republičkom takmičenju iz knjigovodstva u kategoriji završnih razreda koje je održano na Ekonomskom fakultetu u Banja Luci.

Republika Srpska 03.05.2019 | 18:50
Luka Marković prvi u Srpskoj
Ovaj uspjeh postignut je u veoma jakoj konkurenciji od 30 takmičara.

"Bilo je više zadataka od toga knjiženje poslovnih promjena kao i deset pitanja iz teorije. Profesorica Stojanka Topalović i ja vježbali smo zadatke po jednom sedmično i to one koji su dolazili prethodnih godina i prešli gradivo od prvog do četvrtog razreda, tako da nas ništa nije moglo iznenaditi, " rekao je Marković.



Profesorica Topalović kaže da je Luka izuzetan učenik, dobar čovjek i drug u razredu.

"Još od prvog razreda sam uočila njegovo interesovanje za moj predmet knjigovodstvo ali on jednako pokazje dobre rezultate i iz ostalih predmeta što mogu da potvrde svi profesori . A ovaj uspjeh je dokaz da Luka ima posebne sposobnosti i da je pred njim još dosta nagrada, " rekla je Topalovićeva.



Lukini drugovi i drugarice kažu da nisu iznenađeni osvajanjem prvog mjesta njihovog druga jer se on temeljito i sistematski priprema za svako takmičenje ali i za propitivanje profesora.
Vrijednom i odličnom višegradskom srednjoškolcu pripala je i nagrada za prvo mjesto u iznosu od 500 КM, koju dodjeljuje Savez računovođa RS i list "Finrar" a sa 250 КM nagrađen je i njegov mentor profesorica Stojana Topalović.

Direktor Srednje škole "Ivo ANdrić" Divna Vasić kaže da je ponosna na uspjeh učenika Markovića dodajući da škola ima još dosta đaka koji nižu pobjede na regionalnim takmičenjima iz pojedinih predmeta.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pero

03.05.2019 16:57

Iskrene cestitke Luki za osvojeno prvo mjesto u ovom takmicenju .

ODGOVORITE
Name

Nikolina

03.05.2019 20:10

m Ma nije to ništa u nas u Loparama predsjednik skupštine diplomirani ekonomista iz Fruške Gore iz vikendice iz Kamenice neznanja uraditi završni račun nego kaže bitno je koliko meni ostane da li ću moći kupiti još jedan avtabus

Name

Наука

03.05.2019 17:42

Свака част! Да нам је више оваквих вијести!

ODGOVORITE
Name

Е

03.05.2019 18:33

О овоме пишите а не о квази политичарима па ће те стећи више повјерења код народа. (Важи за све медије) Браво за Луку.

ODGOVORITE
Name

Politika

04.05.2019 05:28

Kao i političari nam određuju kvalitet života, uopšteno. Svjesni smo dešavanja, nepravdi, društvenih devijacija, što novinari "moraju " obrađivati, to im je posao. Ovako lijepe stvari, o uspjehu i trudu naše djece, takođe su dio našeg življenja, pohvalno zaista. Međutim, suština je da znanje, obrazovanje i stručnost, ovdje nisu nikakva garancija, ni za opstanak, ni za ostanak. Ne treba ni uljepšavati, pogotovo ne zavaravati sebe.

Name

Sine Luka

03.05.2019 19:38

Sve ti je to dzaba ako nemas crvenu clansku knjizicu. Crvenu, plavu, zelenu, samo se saltaj, lova ima da kapa, a ovako...

ODGOVORITE