РУС: Видимо се догодине у другој лиги!

Јенисеј савладао Анжи у "дербију зачеља" руске Премијер лиге - 3:1.

Фудбал 03.05.2019 | 19:00
РУС: Видимо се догодине у другој лиги!
Нада у Махачкали је тињала уочи овог кола, али сада и дефинитивно почиње да се гаси. Анжи је везао и осми меч без победе у руској Премијер лиги, а поражен је и на гостовању последњепласираном Јенисеју, тако да је заиста тешко очекивати да би могло да се деси некакво чудо у последња три кола па да саставМагомеда Адијева сачува прволигашки статус - 3:1 (0:1).

Састав из Краснојарска је нажалост касно упалио, освојио је шест бодова у последња три кола и могао би да се нада опстанку у случају три победе у финишу сезоне, али је то немогућа мисија за екипу Димитрија Аленичева, коју до краја очекују мечеви и са Краснодаром и Зенитом.

Јенисеј је вечерас славио после преокрета, а јунак домаће публике на Централном стадиону био је резервиста Александер Соболев, који је постигао голове у 63. и 66. минуту. Домаћин је експресно исакористио бројчану предност након искључења Гиголајева у 58. минуту. Коначан резултат поставио је Нигеријац Огуде у 82. минуту. Једини погодак за Анжи постигао је Павел Долгов у 35. минуту утакмице, када је деловало да би гости могли до драгоцених бодова, али је нада утихнула после искључења.

У окршају тимова са средине терена, Рубин је савладао Оренбург у Казању и додатно га одаљио од места које воде у Европу (2:0). Домаћин је повео аутоголом Сивакова у 35. минуту утакмице, док је коначан резултат у 77. поставио Дмитри Полоз са беле тачке. Рубин се пробио до деветог места на табели, али је тешко очекивати да би могао да се упусти у битку за излазак на евросцену.

РУСИЈА 1 - 27. КОЛО

Петак

Јенисеј - Анжи 3:1 (0:1)
/Собалев 63, 66, Огуде 82 - Долгов 35/

Рубин - Оренбург 2:0 (1:0)
/Сиваков 35аг, Полоз 77пен/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар