RUS: Vidimo se dogodine u drugoj ligi!

Jenisej savladao Anži u "derbiju začelja" ruske Premijer lige - 3:1.

Fudbal 03.05.2019 | 19:00
RUS: Vidimo se dogodine u drugoj ligi!
Nada u Mahačkali je tinjala uoči ovog kola, ali sada i definitivno počinje da se gasi. Anži je vezao i osmi meč bez pobede u ruskoj Premijer ligi, a poražen je i na gostovanju poslednjeplasiranom Jeniseju, tako da je zaista teško očekivati da bi moglo da se desi nekakvo čudo u poslednja tri kola pa da sastavMagomeda Adijeva sačuva prvoligaški status - 3:1 (0:1).

Sastav iz Krasnojarska je nažalost kasno upalio, osvojio je šest bodova u poslednja tri kola i mogao bi da se nada opstanku u slučaju tri pobede u finišu sezone, ali je to nemoguća misija za ekipu Dimitrija Aleničeva, koju do kraja očekuju mečevi i sa Krasnodarom i Zenitom.

Jenisej je večeras slavio posle preokreta, a junak domaće publike na Centralnom stadionu bio je rezervista Aleksander Sobolev, koji je postigao golove u 63. i 66. minutu. Domaćin je ekspresno isakoristio brojčanu prednost nakon isključenja Gigolajeva u 58. minutu. Konačan rezultat postavio je Nigerijac Ogude u 82. minutu. Jedini pogodak za Anži postigao je Pavel Dolgov u 35. minutu utakmice, kada je delovalo da bi gosti mogli do dragocenih bodova, ali je nada utihnula posle isključenja.

U okršaju timova sa sredine terena, Rubin je savladao Orenburg u Kazanju i dodatno ga odaljio od mesta koje vode u Evropu (2:0). Domaćin je poveo autogolom Sivakova u 35. minutu utakmice, dok je konačan rezultat u 77. postavio Dmitri Poloz sa bele tačke. Rubin se probio do devetog mesta na tabeli, ali je teško očekivati da bi mogao da se upusti u bitku za izlazak na evroscenu.

RUSIJA 1 - 27. KOLO

Petak

Jenisej - Anži 3:1 (0:1)
/Sobalev 63, 66, Ogude 82 - Dolgov 35/

Rubin - Orenburg 2:0 (1:0)
/Sivakov 35ag, Poloz 77pen/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar