Ранијеријеве тешке оптужбе уздрмале Италију!

Лацио је 2010. пустио Интер да победи! Небескоплави полудели, Савез покренуо хитну истрагу! Све је кренуло провокативним питањем - "да ли се може очекивати да Лацио у недељу пусти Аталанту да победи?"

Фудбал 03.05.2019 | 21:30
Ранијеријеве тешке оптужбе уздрмале Италију!
Одмерен, смирен, сталожен, увек са респектом према противнику и свим актерима спортског догађаја. Ипак, чак и такав, Клаудио Ранијери је данас успео да дигне Италију на ноге и то озбиљним оптужбама да је утакмица између Лација и Интера из 2010. године намештена, односно да су Небескоплави пустили Неразуре да освоје три бода која су им олакшала да пут до титуле у сезони 2009/2010.

Тренер Вучице је био испровоциран питањем новинара да ли се може очекивати да Лацио пусти Аталанту, која је директан конкурент Римљанима за пласман у Лигу шампиона.

"То се догодило 2010. године са Интером, али ми морамо да размишљамо о утакмици. Ја сам увек био фер и то ми је најажније. Челници лиге нека ураде остало", рекао је Ранијери на конференцији за медије поводом гостовања Вучице у Ђенови (недеља, 18.00).

Реакција челника Лација, али и националног Савеза је била експресна. Јавни тужилац ФС Италије ЂузепеПекорао одмах је затражио снимак конференције за дисциплинску анализу случаја, а одлука се очекује већ по завршетку овог кола.

Портпарол Лациија Артуро Дијаконале одмах је позвао надлежне да реагују.

"Верујем да би лига требло да интервенише поводом изјава Ранијерија. Изјаве су озбиљне и тешке, навијач може да мисли оно у шта верује, званичник је особа која има одговрност и мора давати изјаве које поткрепљују докази, иначе то постаје увредљиво за тим и клуб који то не заслужује. Лацио нема намеру да отвори контроверзу са Ромом, али морамо да бранимо своју позицију која је угрожена након ових изјава и ствара напетост међу присталицама два клуба", стоји између осталог у званичном саопштењу Небескоплавих.

Ако бисмо се вратили девет година уназад, тада су читаву полемику покренули навијачи Лација, који су од клуба захтевали да пусти Интер у тој утакмици, како би напакостили Роми. Тада је на трибини где се налазе Лацијали био истакнут саркатични транспарент "ОХ, НОО", као реакција на пораз Римљана од тадашњег првака Европе. Ранијери је тада са Ромом водио жестоку битку за Скудето, али на крају није имао снаге и да је освоји.

Када је у питању тренутна ситуација повода за некакве контроверзе и нема превише, с обзиром да Лацио још увек има објективне шансе да се упусти у борбу за четврту позицију, а у томе ће успети управо уколико савлада састав из Бергама у недељу.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар