Ranijerijeve teške optužbe uzdrmale Italiju!

Lacio je 2010. pustio Inter da pobedi! Nebeskoplavi poludeli, Savez pokrenuo hitnu istragu! Sve je krenulo provokativnim pitanjem - "da li se može očekivati da Lacio u nedelju pusti Atalantu da pobedi?"

Fudbal 03.05.2019 | 21:30
Ranijerijeve teške optužbe uzdrmale Italiju!
Odmeren, smiren, staložen, uvek sa respektom prema protivniku i svim akterima sportskog događaja. Ipak, čak i takav, Klaudio Ranijeri je danas uspeo da digne Italiju na noge i to ozbiljnim optužbama da je utakmica između Lacija i Intera iz 2010. godine nameštena, odnosno da su Nebeskoplavi pustili Nerazure da osvoje tri boda koja su im olakšala da put do titule u sezoni 2009/2010.

Trener Vučice je bio isprovociran pitanjem novinara da li se može očekivati da Lacio pusti Atalantu, koja je direktan konkurent Rimljanima za plasman u Ligu šampiona.

"To se dogodilo 2010. godine sa Interom, ali mi moramo da razmišljamo o utakmici. Ja sam uvek bio fer i to mi je najažnije. Čelnici lige neka urade ostalo", rekao je Ranijeri na konferenciji za medije povodom gostovanja Vučice u Đenovi (nedelja, 18.00).

Reakcija čelnika Lacija, ali i nacionalnog Saveza je bila ekspresna. Javni tužilac FS Italije ĐuzepePekorao odmah je zatražio snimak konferencije za disciplinsku analizu slučaja, a odluka se očekuje već po završetku ovog kola.

Portparol Laciija Arturo Dijakonale odmah je pozvao nadležne da reaguju.

"Verujem da bi liga treblo da interveniše povodom izjava Ranijerija. Izjave su ozbiljne i teške, navijač može da misli ono u šta veruje, zvaničnik je osoba koja ima odgovrnost i mora davati izjave koje potkrepljuju dokazi, inače to postaje uvredljivo za tim i klub koji to ne zaslužuje. Lacio nema nameru da otvori kontroverzu sa Romom, ali moramo da branimo svoju poziciju koja je ugrožena nakon ovih izjava i stvara napetost među pristalicama dva kluba", stoji između ostalog u zvaničnom saopštenju Nebeskoplavih.

Ako bismo se vratili devet godina unazad, tada su čitavu polemiku pokrenuli navijači Lacija, koji su od kluba zahtevali da pusti Inter u toj utakmici, kako bi napakostili Romi. Tada je na tribini gde se nalaze Lacijali bio istaknut sarkatični transparent "OH, NOO", kao reakcija na poraz Rimljana od tadašnjeg prvaka Evrope. Ranijeri je tada sa Romom vodio žestoku bitku za Skudeto, ali na kraju nije imao snage i da je osvoji.

Kada je u pitanju trenutna situacija povoda za nekakve kontroverze i nema previše, s obzirom da Lacio još uvek ima objektivne šanse da se upusti u borbu za četvrtu poziciju, a u tome će uspeti upravo ukoliko savlada sastav iz Bergama u nedelju.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar