Хамилтон ''подбада'' Италијане!

Надам се да ће Ферари достићи наш ниво. . . ! "За добре резултате потребно је да буду на свом максимуму", подругљиво ће ас Мерцедеса о ривалима из Маранела.

Остали спортови 03.05.2019 | 19:30
Хамилтон ''подбада'' Италијане!
Сезона Формуле 1 тек што је почела, а већ делује монотоно. Разлог за то је наставак доминације Мердецедесовог пара Луис Хамилтон - Валтери Ботас и слаби наступи тамндема Ферарија, Себастијана Фетела и Шарла Леклера.

Свестан да италијански тим неће моћи да им се приближи у догледно време, Хамитон је одлулчио да их мало подбада преко медија, те им је упутио и неколико "савета", који се у Ф1“ свету ретко када деле, а камоли примају. Нарочито када је у питању овако велико риластво као што је између две иконе ауто-мото спорта.

"Надам се да ће у једној фази шамионата Ферери успети да достигне наш ниво", "нада" се Британац, "У Бакуу, на пример нису били ништа гори од нас, што се тиче темпа, али нису имали довољно среће. За добре резултате потребно је да буду на свом максимуму"

Разиграни коњић из Маранела је током предсезонских тестова деловао веома убедљиво и чинило се да ће Мерцедес након неколико сезона доминације коначно добити правог такмаца. Али, након четири одвежене трке у 2019. ситуација је прилично јасна, али и депримирајућа јер су све победе, то јест по две забележили Хамилтон и Ботас. Прво место код конструктора држи наравно Мерцедес са 173 бода, чак 74 више од другопласираног Ферарија. Код возаћа на врху доминирају јахачи Сребрних стрела из Штутгарта, лидер је Ботас са 87 поена, један испред другопласираног Хамилтона и 25 од Фетела.

Наредна, пета трка у текућем шампионату Формуле 1. Велика награда Шпаније вози се 12. маја на писти Каталуња у Барселони.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар