Hamilton ''podbada'' Italijane!

Nadam se da će Ferari dostići naš nivo. . . ! "Za dobre rezultate potrebno je da budu na svom maksimumu", podrugljivo će as Mercedesa o rivalima iz Maranela.

Ostali sportovi 03.05.2019 | 19:30
Hamilton ''podbada'' Italijane!
Sezona Formule 1 tek što je počela, a već deluje monotono. Razlog za to je nastavak dominacije Merdecedesovog para Luis Hamilton - Valteri Botas i slabi nastupi tamndema Ferarija, Sebastijana Fetela i Šarla Leklera.

Svestan da italijanski tim neće moći da im se približi u dogledno vreme, Hamiton je odlulčio da ih malo podbada preko medija, te im je uputio i nekoliko "saveta", koji se u F1“ svetu retko kada dele, a kamoli primaju. Naročito kada je u pitanju ovako veliko rilastvo kao što je između dve ikone auto-moto sporta.

"Nadam se da će u jednoj fazi šamionata Fereri uspeti da dostigne naš nivo", "nada" se Britanac, "U Bakuu, na primer nisu bili ništa gori od nas, što se tiče tempa, ali nisu imali dovoljno sreće. Za dobre rezultate potrebno je da budu na svom maksimumu"

Razigrani konjić iz Maranela je tokom predsezonskih testova delovao veoma ubedljivo i činilo se da će Mercedes nakon nekoliko sezona dominacije konačno dobiti pravog takmaca. Ali, nakon četiri odvežene trke u 2019. situacija je prilično jasna, ali i deprimirajuća jer su sve pobede, to jest po dve zabeležili Hamilton i Botas. Prvo mesto kod konstruktora drži naravno Mercedes sa 173 boda, čak 74 više od drugoplasiranog Ferarija. Kod vozaća na vrhu dominiraju jahači Srebrnih strela iz Štutgarta, lider je Botas sa 87 poena, jedan ispred drugoplasiranog Hamiltona i 25 od Fetela.

Naredna, peta trka u tekućem šampionatu Formule 1. Velika nagrada Španije vozi se 12. maja na pisti Katalunja u Barseloni.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar