Нова улагања у општину Лопаре

Начелник општине Лопаре Радо Савић обишао је данас новоотворени погон фирме "Смарт систем" која се бави производњом електроинсталација, а своје производе извозиће на тржиште Швајцарске.

Република Српска 03.05.2019 | 17:00
Нова улагања у општину Лопаре
Савић је изразио задовољство јер је отворен још један погон који је извозно оријентисан.

- У посљедње вријеме повећао се  број људи из дијаспоре који улажу у родни крај и то је резултирало отварањем нових радних мјеста али и повећаним извозом-навео је Савић.

Он је додао да овај послодавац већ има уговор о опремању електроинсталација за више од 300 станова у Швајцарској и изразио увјерење да ће извоз фирму подићи на виши ниво.

Власник фирме "Смарт систем" Горан Новаковић, поријеклом је из Лопара, а живи и ради у Швајцарској.

-Данас смо кренули са  производњом системских електроинсталација за станове. За сада смо примили три радника, а до краја године обезбиједићемо још два радна мјеста - рекао је Новаковић новинарима.

Он је најавио да ће сљедеће године проширити производњу са електроорманима.

-Материјал из којег правимо инсталације је увезен из Швајцарске, затим радимо обраду и враћамо назад готов производ- прецизирао је Новаковић када је говорио о производном погону.

Радник Јован Ерић из лопарске мјесне заједнице Вукосавци захвалио је свима који су доприњели отварању ове фирме у којој је како каже нашао запослење.

Заједно са начелником Савићем новоотворену фирму посјетио је и предсједник Удружења српских привредника у Швајцарској Стојан Стевановић, који је родом из Лопара, предсједник Скупштине општине Миленко Ристић и други представници локалне власти.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Перо

03.05.2019 16:31

Лијепо је цути да се отварају нове фирме и запосљавају радници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.05.2019 17:56

Сигурно ће они састављајући те каблове за електричне инсталације да конкуришу на слобдном тржишту КИнезима, Турцима и другим корпорацијама. Смешно је веровати да ће породичне приватлук фирмице руковођене личном похлепом и експлоатацијом сиротиње и огромне незапослености да имају јефтинији и квалитетнијхи прозвод него копорације. Међутим, има ту још много већи проблем што отеше од нас радника Термал и продаше приватнику за 600.000КМ, комплет фрабрчки комплекс, све са земљуштем, градама, производним погонима и технологијом за производњу радијатора и пећи. Отеђе такву моћну фабруку и у корупцијој приватизацију продаше фабрику које вреди преко 5 милона за 600.000.

Name

Којо

03.05.2019 18:51

Ау јадан ста написа. Нема теби друзе спаса са оваквом негативном прицом. Лијепа вијест!

Name

Др.

03.05.2019 20:20

Мислим да је ово намотавање каблова толико јака технологија производње да ће са њом врло брзо освојити источно тржиште све до Кине, а шта ћемо онда да радимо, мораћемо увозити раднну снагу из Хрватске и Србије, и из Федерације (а то већ имају уходани канали за Термал).

Name

ре

03.05.2019 16:41

фирма која запошљава пет радника, а шта би ста би са лопарским пројектом стољећа "вунаром" за шишање оваца, којој могу да конкуришу само фабрике прекооканских бродова и космичке технологије. И док јапанска и америчка привреда посрћу ко лађа на узбурканом океану, лопаре са привреду ваћају нове тенденције са Европу и свијет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вохнунг вертаилер

03.05.2019 16:49

Какве електро инсталације? Годинама то радим али немогу да сватим ста се ту подразумијева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Вохнунг

03.05.2019 17:06

Теско цес ти било ста да СВАТИС.

Name

ре

03.05.2019 20:18

важно је да се на изборима искљући струја и онда опет настави све по старом, до краја пропасти.

Name

Кораци напријец

03.05.2019 17:19

Лопаре су мала општина, гдје је Сдс на власти, па јој ентитетске власти не придају неког значаја. Међутим, Општина се бори и отвара врата привреди, углавном захваљујући дијаспори, што је вриједно, без обзира што појединци омаловажавају број запослених радника. Овакви догађаји су за похвалу, свих оних који помажу развој привреде, корак по корак, али је напријед, што је најважније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмер

03.05.2019 18:10

Корак по корак ; Фабрика вуне , Фабрика тврдог сира ,,тврдан,, Циглана, Пилана, Спортска арена,Јабланички водовод,салуни за свадбе, чипови и микро-електроника за ,,Нассу,,,...све привредник до привредника...

Name

дфсд

03.05.2019 18:26

Јесте само што оваквим корацима запошљавање неће ни за 300 година постићи неку већу запосленост, имајући у виду да је незапосленсот двотрећинска. А за то вријеме народ лопарске општине ће изумријети.

Name

Лопаре

03.05.2019 19:36

Све похвале руководству Лопара. Ето Ви из СНСД-а посадите грабић. Жао ми је што воајеришете и то вам је једини посао да гледате Раду Савића и бавите се пљувањем. Дарујте некој социјално угроженој породици 100 КМ и онда крените било какву критику ал прво донирајте макар 100 КМ некоме.

Name

из масе

04.05.2019 16:45

Свака цаст власнику фирме, сто је успио отворити фабрику, али тотално је беспотребно уплитати политику у ово, нацелник није ниста урадио, само је досао да се слика.

ОДГОВОРИТЕ