Nova ulaganja u opštinu Lopare

Načelnik opštine Lopare Rado Savić obišao je danas novootvoreni pogon firme "Smart sistem" koja se bavi proizvodnjom elektroinstalacija, a svoje proizvode izvoziće na tržište Švajcarske.

Republika Srpska 03.05.2019 | 17:00
Nova ulaganja u opštinu Lopare
Savić je izrazio zadovoljstvo jer je otvoren još jedan pogon koji je izvozno orijentisan.

- U posljednje vrijeme povećao se  broj ljudi iz dijaspore koji ulažu u rodni kraj i to je rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta ali i povećanim izvozom-naveo je Savić.

On je dodao da ovaj poslodavac već ima ugovor o opremanju elektroinstalacija za više od 300 stanova u Švajcarskoj i izrazio uvjerenje da će izvoz firmu podići na viši nivo.

Vlasnik firme "Smart sistem" Goran Novaković, porijeklom je iz Lopara, a živi i radi u Švajcarskoj.

-Danas smo krenuli sa  proizvodnjom sistemskih elektroinstalacija za stanove. Za sada smo primili tri radnika, a do kraja godine obezbijedićemo još dva radna mjesta - rekao je Novaković novinarima.

On je najavio da će sljedeće godine proširiti proizvodnju sa elektroormanima.

-Materijal iz kojeg pravimo instalacije je uvezen iz Švajcarske, zatim radimo obradu i vraćamo nazad gotov proizvod- precizirao je Novaković kada je govorio o proizvodnom pogonu.

Radnik Jovan Erić iz loparske mjesne zajednice Vukosavci zahvalio je svima koji su doprinjeli otvaranju ove firme u kojoj je kako kaže našao zaposlenje.

Zajedno sa načelnikom Savićem novootvorenu firmu posjetio je i predsjednik Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj Stojan Stevanović, koji je rodom iz Lopara, predsjednik Skupštine opštine Milenko Ristić i drugi predstavnici lokalne vlasti.

(BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Pero

03.05.2019 16:31

Lijepo je cuti da se otvaraju nove firme i zaposljavaju radnici.

ODGOVORITE
Name

Re

03.05.2019 17:56

Sigurno će oni sastavljajući te kablove za električne instalacije da konkurišu na slobdnom tržištu KInezima, Turcima i drugim korporacijama. Smešno je verovati da će porodične privatluk firmice rukovođene ličnom pohlepom i eksploatacijom sirotinje i ogromne nezaposlenosti da imaju jeftiniji i kvalitetnijhi prozvod nego koporacije. Međutim, ima tu još mnogo veći problem što oteše od nas radnika Termal i prodaše privatniku za 600.000KM, komplet frabrčki kompleks, sve sa zemljuštem, gradama, proizvodnim pogonima i tehnologijom za proizvodnju radijatora i peći. Oteđe takvu moćnu fabruku i u korupcijoj privatizaciju prodaše fabriku koje vredi preko 5 milona za 600.000.

Name

Kojo

03.05.2019 18:51

Au jadan sta napisa. Nema tebi druze spasa sa ovakvom negativnom pricom. Lijepa vijest!

Name

Dr.

03.05.2019 20:20

Mislim da je ovo namotavanje kablova toliko jaka tehnologija proizvodnje da će sa njom vrlo brzo osvojiti istočno tržište sve do Kine, a šta ćemo onda da radimo, moraćemo uvoziti radnnu snagu iz Hrvatske i Srbije, i iz Federacije (a to već imaju uhodani kanali za Termal).

Name

re

03.05.2019 16:41

firma koja zapošljava pet radnika, a šta bi sta bi sa loparskim projektom stoljeća "vunarom" za šišanje ovaca, kojoj mogu da konkurišu samo fabrike prekookanskih brodova i kosmičke tehnologije. I dok japanska i američka privreda posrću ko lađa na uzburkanom okeanu, lopare sa privredu vaćaju nove tendencije sa Evropu i svijet.

ODGOVORITE
Name

Vohnung vertailer

03.05.2019 16:49

Kakve elektro instalacije? Godinama to radim ali nemogu da svatim sta se tu podrazumijeva.

ODGOVORITE
Name

Re Vohnung

03.05.2019 17:06

Tesko ces ti bilo sta da SVATIS.

Name

re

03.05.2019 20:18

važno je da se na izborima iskljući struja i onda opet nastavi sve po starom, do kraja propasti.

Name

Koraci naprijec

03.05.2019 17:19

Lopare su mala opština, gdje je Sds na vlasti, pa joj entitetske vlasti ne pridaju nekog značaja. Međutim, Opština se bori i otvara vrata privredi, uglavnom zahvaljujući dijaspori, što je vrijedno, bez obzira što pojedinci omalovažavaju broj zaposlenih radnika. Ovakvi događaji su za pohvalu, svih onih koji pomažu razvoj privrede, korak po korak, ali je naprijed, što je najvažnije.

ODGOVORITE
Name

kmer

03.05.2019 18:10

Korak po korak ; Fabrika vune , Fabrika tvrdog sira ,,tvrdan,, Ciglana, Pilana, Sportska arena,Jablanički vodovod,saluni za svadbe, čipovi i mikro-elektronika za ,,Nassu,,,...sve privrednik do privrednika...

Name

dfsd

03.05.2019 18:26

Jeste samo što ovakvim koracima zapošljavanje neće ni za 300 godina postići neku veću zaposlenost, imajući u vidu da je nezaposlensot dvotrećinska. A za to vrijeme narod loparske opštine će izumrijeti.

Name

Lopare

03.05.2019 19:36

Sve pohvale rukovodstvu Lopara. Eto Vi iz SNSD-a posadite grabić. Žao mi je što voajerišete i to vam je jedini posao da gledate Radu Savića i bavite se pljuvanjem. Darujte nekoj socijalno ugroženoj porodici 100 KM i onda krenite bilo kakvu kritiku al prvo donirajte makar 100 KM nekome.

Name

iz mase

04.05.2019 16:45

Svaka cast vlasniku firme, sto je uspio otvoriti fabriku, ali totalno je bespotrebno uplitati politiku u ovo, nacelnik nije nista uradio, samo je dosao da se slika.

ODGOVORITE