Мбапе суспендован, Месију поново Златна копачка!

Због директног црвеног картона у финалу Купа Француске ударна игрла ПСЖ-а неће моћи да игра до краја сезоне Лиге 1, што значи да је Аргентинац заправо добитник престижне награде за најбољег стрелца Европе рекордни шести пут.

Фудбал 03.05.2019 | 17:45
Мбапе суспендован, Месију поново Златна копачка!
Француска фудбалска федерација једним потезом практично је решила питање освајача Златне копачке за текућу сезону. Једна одлука, и готово!

Тако барем испада, мада је кривица пре свега на Килијану Мбапеу који је због веома грубог старта у 119. минуту финала Купа Француске против Рена оправдано зарадио директан црвени картон. Старт са отвореним ђоном на стајну ногу, тачније колено противника и то са унуштрашње стране заслужује озбиљну казну, те је тако очигледно и пресуђено.



У сваком случају, Мбапе је зарадио дисквалификацију од три утакмице, што значи да неће моћи да наступа у наредна и завршна три кола против Нице, Анжера и Дижона па ће остати на досадашњих 30 постигнутих погодака. Са коефицијетом 2, колико следи за играче из Топ 5 лига, оне је на 60 бодова други на листи за добијање "Златне копаче "испред легенде Сампдорије, Фабија Кваљареле који са 23 гола има 46 поена.

На првом месту, где ће и остати је невероватни Лионел Меси. Аргентински убица голмана сада је на коти 68 са 34 погодака у Примери, што значи да је заправо недостижан. То ће Леу бити трећа узастопна награда, шеста рекордна укупно. 

На листи Топ 30 најбољих стрелаца Европе налазе се два наша аса - Душан Тадић је 17. са 24 гола, то јест 36 бодова, а стрелац 17 погодака за 34 поена за Ајнтрахт у Бундеслиги, Лука Јовић је 23.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар