Mbape suspendovan, Mesiju ponovo Zlatna kopačka!

Zbog direktnog crvenog kartona u finalu Kupa Francuske udarna igrla PSŽ-a neće moći da igra do kraja sezone Lige 1, što znači da je Argentinac zapravo dobitnik prestižne nagrade za najboljeg strelca Evrope rekordni šesti put.

Fudbal 03.05.2019 | 17:45
Mbape suspendovan, Mesiju ponovo Zlatna kopačka!
Francuska fudbalska federacija jednim potezom praktično je rešila pitanje osvajača Zlatne kopačke za tekuću sezonu. Jedna odluka, i gotovo!

Tako barem ispada, mada je krivica pre svega na Kilijanu Mbapeu koji je zbog veoma grubog starta u 119. minutu finala Kupa Francuske protiv Rena opravdano zaradio direktan crveni karton. Start sa otvorenim đonom na stajnu nogu, tačnije koleno protivnika i to sa unuštrašnje strane zaslužuje ozbiljnu kaznu, te je tako očigledno i presuđeno.



U svakom slučaju, Mbape je zaradio diskvalifikaciju od tri utakmice, što znači da neće moći da nastupa u naredna i završna tri kola protiv Nice, Anžera i Dižona pa će ostati na dosadašnjih 30 postignutih pogodaka. Sa koeficijetom 2, koliko sledi za igrače iz Top 5 liga, one je na 60 bodova drugi na listi za dobijanje "Zlatne kopače "ispred legende Sampdorije, Fabija Kvaljarele koji sa 23 gola ima 46 poena.

Na prvom mestu, gde će i ostati je neverovatni Lionel Mesi. Argentinski ubica golmana sada je na koti 68 sa 34 pogodaka u Primeri, što znači da je zapravo nedostižan. To će Leu biti treća uzastopna nagrada, šesta rekordna ukupno. 

Na listi Top 30 najboljih strelaca Evrope nalaze se dva naša asa - Dušan Tadić je 17. sa 24 gola, to jest 36 bodova, a strelac 17 pogodaka za 34 poena za Ajntraht u Bundesligi, Luka Jović je 23.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar