Потпуно је бескористан, али је на прагу историје!

Суарез може да освоји Лигу шампиона и Лигу Европе?! За само 52 минута на терену!

Фудбал 03.05.2019 | 21:00
Потпуно је бескористан, али је на прагу историје!
Барселона је једном ногом у финалу Лиге шампиона, Арсенал се налази на прагу финала Лиге Европе, а један човек јури трофеј са оба тима!

Шпански везиста Денис Суарез је на прагу јединственог подвига – да освоји медаље освајача Лиге шампиона и Лиге Европе?!

Према УЕФА правилима, ако Барселона и Арсенал освоје поменута такмичења, Суарезу ће припасти медаље у оба такмичења. Иако је био потпуно бескористан за оба тима током сезоне.

Суарез је први део сезоне провео у Барселони и уписао само осам утакмица у свим такмичењима. Од тога две у Лиги шампиона где је у групној фази два пута ушао са клупе у утакмицама против ПСВ Ајндховена и Тотенхема. Укупно је у Лиги шампиона сакупио 24 минута. У Примери је провео на терену 17 минута, а у Купу краља 216 минута. Није се изборио за минутажу и Барса је одлучила да га се реши.

Арсенал је дуго времена јурио Суареза и после тешких прогвора успео зимус да га доведе на позајмицу. На инсистирање Унаја Емерија који је тренирао Суареза у Севиљи. Међутим, уместо великог појачања,Суарез се испоставио као велики промашај Тобџија које су само за шестомесечну позајмицу платили  Барси чак 2.500.000 евра и преузели на себе Суарезову плату вредну 600.000 евра до краја сезоне.

Арсеналови навијачи кажу да је Суарез најбескорисније појачање клуба још од Кима Калстрома. Шпанац је у Лондону одиграо шест утакмица,  свакој улазећи са клупе. У Премијер лиги је четири пута ушао као резерва и сакупио 67 минута, док је у Лиги Европе два пута улазио и уписао укупно 28 минута.

А онда се убрзо повредио и саопштио пре неколико дана да је завршио сезону!

Упркос свему, Суарез има шансу да постане први играч у историји фудбала који је у истој сезони освојио Лигу шампиону и Лигу Европе. Близу је...

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар