Potpuno je beskoristan, ali je na pragu istorije!

Suarez može da osvoji Ligu šampiona i Ligu Evrope?! Za samo 52 minuta na terenu!

Fudbal 03.05.2019 | 21:00
Potpuno je beskoristan, ali je na pragu istorije!
Barselona je jednom nogom u finalu Lige šampiona, Arsenal se nalazi na pragu finala Lige Evrope, a jedan čovek juri trofej sa oba tima!

Španski vezista Denis Suarez je na pragu jedinstvenog podviga – da osvoji medalje osvajača Lige šampiona i Lige Evrope?!

Prema UEFA pravilima, ako Barselona i Arsenal osvoje pomenuta takmičenja, Suarezu će pripasti medalje u oba takmičenja. Iako je bio potpuno beskoristan za oba tima tokom sezone.

Suarez je prvi deo sezone proveo u Barseloni i upisao samo osam utakmica u svim takmičenjima. Od toga dve u Ligi šampiona gde je u grupnoj fazi dva puta ušao sa klupe u utakmicama protiv PSV Ajndhovena i Totenhema. Ukupno je u Ligi šampiona sakupio 24 minuta. U Primeri je proveo na terenu 17 minuta, a u Kupu kralja 216 minuta. Nije se izborio za minutažu i Barsa je odlučila da ga se reši.

Arsenal je dugo vremena jurio Suareza i posle teških progvora uspeo zimus da ga dovede na pozajmicu. Na insistiranje Unaja Emerija koji je trenirao Suareza u Sevilji. Međutim, umesto velikog pojačanja,Suarez se ispostavio kao veliki promašaj Tobdžija koje su samo za šestomesečnu pozajmicu platili  Barsi čak 2.500.000 evra i preuzeli na sebe Suarezovu platu vrednu 600.000 evra do kraja sezone.

Arsenalovi navijači kažu da je Suarez najbeskorisnije pojačanje kluba još od Kima Kalstroma. Španac je u Londonu odigrao šest utakmica,  svakoj ulazeći sa klupe. U Premijer ligi je četiri puta ušao kao rezerva i sakupio 67 minuta, dok je u Ligi Evrope dva puta ulazio i upisao ukupno 28 minuta.

A onda se ubrzo povredio i saopštio pre nekoliko dana da je završio sezonu!

Uprkos svemu, Suarez ima šansu da postane prvi igrač u istoriji fudbala koji je u istoj sezoni osvojio Ligu šampionu i Ligu Evrope. Blizu je...

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar