Манчестер Сити почео операцију од 225.000.000 евра!

Прва рунда. . . ! И краде две жеље Јунајтеда. . .  Гвардиолини директори се бацили на довођење три велика појачања!

Фудбал 03.05.2019 | 23:08
Манчестер Сити почео операцију од 225.000.000 евра!
Манчестер Сити има још три утакмице до краја сезоне за потврду трипле круне на Острво, али остаје горак укус због елиминације у Лиги шампиона. Ни трећу сезону заредом под Гвардиолом нису догурали до полуфинала. А главни циљ је ипак освајање европске титуле...

Шта то фали Манчестер Ситију за пробој у Лиги шампиона? На први поглед је тешко одгонетнути. Имају све. 

За време Гвардиолиног мандата, Манчестер Сити је потрошио 600.000.000 евра на куповину појачања. А већ је имао довољно јак тим са Де Брујнеом, Агуером, Стерлингом, Давидом Силвом, Фернандињом,Компанијем које је Гвардиола затекао у клубу. На њих је надоградио гомилу скупоцених појачања. Само за четворицу дефанзиваца (Стонс, Лапорт, Менди, Вокер) је палтио 230.000.000 евра за обештећења. А довео је и Санеа, Едерсона, Жезуса, Гундогана, Бернарда Силву, Мареза... И опет није било довољно макар за полуфинале.

Решење је у даљим куповинама. Иако је Манчестер Сити тим са 20 и кусур врхунских играча и скоро на свакој позицији има по двојицу сјајних фудбалера, Гвардиола има још жеља за летњи прелазни рок којима би склопио Дрим тим.

Апослутни приоритет је довођење централног везног играча. Фернандињо је једини класични задњи везни у екипи и Гвардиола трага за његовим наследником с обзиром да је Бразилац при крају каријере (33 године) и да улази у последњу годину уговора. Додатни проблем представља оклевање Илкаја Гундогана да потпише нови уговор јер и њему остаје још само једна сезона уговора. Немац је једина могућа замена у екипи за Фернандиња, али се нећка око новог уговора због интересовања неких других клубова. Ако одлучи да оде, онда ће Гвардиола морати да доведе двојицу играча у везни ред.

Пепова велика жеља је Атлетиков метроном Родри, с обзиром да је прошлог лета извисио за Жоржиња који је отишао у Челси. Родри се прошлог лета вратио у Атлетико у којем је поникао и потписао дугорочни уговор, али са откупном клаузулом од 70.000.000 евра. Иако су Мадриђани планирали будућност око њега, Родри не може да одоли позиву Гвардиоле да буде члан тима као што је Манчестер Сити. А на Етихаду га чека и јачи уговор од оног који има у Мадриду. Атлетико не жели да га прода, али се неће ништа питати ако Сити активира клаузулу од 70.000.000 евра што је врло вероватно. Потребан је само пристанак играча за шта су тренутно веће шансе него да ће изабрати останак. Шпанац би у првој сезони делио минутажу са Фернандињом, постепено га мењао и на крају сезоне потпуно заменио када Бразилцу истекне говор.

Међутим, Родри није довољан. Гвардиола хоће још. Поготово ако Гундоган оде. Зато су у тајности почети преговори око трансфера Бруна Фернандеша који је ове сезоне експлодирао у Спортингу из Лисабона. Некадашњи везиста Удинезеа и Сампдорије има нестварну сезону у Спортингу и забележио је 28 голова и 16 асистенција на 49 мечева у свим такмичењима. Технички и тактички је на јако всиоком нивоу што јеГвардиоли кључно. Тип је играча који би се лако уклопио у Ситијев стил игре. Универзалан је, може да игра на позицијама „шест“, „осам“ и „десет“ што га чини иделаним за Манчестер Сити.

Португалски медији данас откривају да је прва рунда преговра обављена. Сва три спортска дневника доносе детаље преговора. О Жого тврди да је Фернандеш на корак од Ситија после преговора које су обавили Спортингов директор Уго Вијана и директор Манчестер Ситија Ћики Бегиристајн. Састанку је присуствовао и моћни португалски агент Жорж Мендеш који није Фернандешов менаџер, али очигледно да без њега не може да се заврши ниједан велики трансфер у португалском фудбалу.

Фернандеш тренутно има фиксну откупну клаузулу у вредности од 35.000.000 евра. Са опцијом да Спортинг исплати Фернандешу и његовом агенту бонус од 5.000.000 евра и тако подигне клаузулу на 100.000.000 евра. Ако играч пристане на то. А врло вероватно да неће јер би му то закочило трансфер у Сити. Овако, за Сити ће бити сића да плати 35.000.000 и доведе Португалца којег је жарко желео градски ривал Јунајтед као решење проблема у несрећном везном реду и замену за Погбу. Фернандеша су желели и Ателтико, Милан, Тотенхем, али они тек немају шансе када је Сити ушао у причу.

Постоји танка нада да Фернандеш пристане на Спортингових 5.000.000 и повећање клаузуле, али само уз чврсто обећање клуба да неће зацепити неку разумну цену. У том случају би играч изашао у сусрет клубу чији је капитен да заради који милион више. Ситију се то не би допало, али вероватно би пристао.



Фернандеш није једино појачање које Гвардиола и Сити циљају из Португалије. Круна прелазног рока би требало да буде тренутно најтраженији млади играч Европе – Жоао Феликс. И он је велика жеља Манчестер Јунајтеда, али Сити је и ту у предности.

Феликсова откупна клаузула у Бенфики је огромних 120.000.000 евра, али с обзиром на хистерију која влада за њим, неће бити чудо ако неко заиста плати поменуту суму. А Сити је неко ко може то да уради. Лисабонски клуб је још у јануару одбио 65.000.000 евра од Ливерпула за Феликса, а недуго потом је Бенфикина перла залудела Европу, па сада та одбијена понуда Ливерпула делује као мудар потез. Манчестер Јунајтед и Јувентус су се до сада помињали као озбиљни купци, шушкало се и о Реалу, али Сити је прве кораке већ направио.

Португалски Рекорд данас ексклузивно открива да се Ћики Бегиристајн састао у Лисабону са Феликсовимродитељима Карлосом Секуиером и Карлом Феликс. Било је то на утакмици Бенфике и Ајнтрахта када је дошао да гледа Луку Јовића, али је заправо искористио прилику да баци мамац Феликсовим родитељима и да почне причу. Бегиристајн прво жели да добије пристанак играча, па да онда пређе на преговоре са клубом и покуша да снизи цену испод откупне клаузуле. Ипак, Бенфика је позната као тврд преговарач, председникВијиера воли да „дере“ богате клубове, не гори му под ногама за новац, а свестан је какву златну коку има у рукама. Није искључено да ће Сити и овде морати да плати клаузулу као за Родрија и Фернандеша.



Где ће Гвардиола са Феликсом када му Сане и Марез седе на клупи?

Пре свега жели да га преотме од конкуренције и додатно подмлади екипу која је пројектована да дуго година игра заједно. Простор за Феликса би могао да отвори Давид Силва. Шпански ветеран улази у последњу годину уговора, има 33 године и према последњим информацијама, ушао је у преговоре са јапанским Висел Кобеом. Јапанци желе да доведу шпанског аса и дају му исту плату коју има у Манчестер Ситију. С тим што би му они понудили дужи уговор. Андерс Инијеста, Давид Виља и Лукас Подолски су тренутно чланови Кобеа, а земљаци и некадашњи саиграчи из репрезентације маме Силву да им се придружи на Далеком истоку.

Са долацима Родрија, Фернандеша и Феликса, Гвардиола би додатно подмладио и савршено појачао тим амортизујући припремљене одласке Фернандиња, Гундогана и Давида Силве.

За то ће му бити потребно преко 200.000.000 евра, али за Сити то није проблем. Могуће је да Гвардиола крене и у куповину неког штопера за ротацију с обзиром да капитену Компанију истиче уговор на крају сезоне и највероватније му неће бити понуђен нови.

Са оваквим појачањима, Манчестер Сити би додатно уттврдио надмоћ на Острву и приближио се највећем циљу – освајању Лиге шампиона.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар