Атлетикова одбрана у новом руху...

Фелипе на прагу, Гаја нова мета, а немогућа мисија Отаменди! Алекс Тељес и даље остаје прва жеља за место бека.

Фудбал 03.05.2019 | 23:00
Атлетикова одбрана у новом руху...
Атлетикова одбрана попримиће драстичне промене током лета и то је одавно постало јасно. Питање је само - ко ће задужити опрему Рохибланкоса и кога ће Дијего Симеоне регрутовати у своју фудбалску војску.

Информација се све више. Пошто је јасно да Лукас Ернандез иде у Бајерн, Дијего Годин у Интер, да Фелипеу Луису и Хуанфрану истичу уговори, а да ће Мадрид вероватно напустити и Стефан Савић, Симеоне и спортски сектор Атлетика морају под хитно да обезбеде макар три велика потписа. Ако не и више. 

Алекс Тељес остаје најважнији пик првог оперативца клуба Андрее Берте, али и Чола Симеонеа. Мада се раније писало да је Атлетико већ договорио његов трансфер из Португалије, а касније и из Шпаније стигле су потврде да је и даље цела прича отворена, иако је Тељес спреман за селидбу на стадион Вандра Метрополитано. Чека се само договор клубова. Тељес има излазну клаузулу на 40.000.000 евра, коју би Атлетико да спусти до лета.

Уколико се не буде нашао договор две стране, што је тешко замисливо с обзиром да су Атлетико и Порто у дугогодишњим пријатељским односима, клуб би могао да се окрене Хозеу Гаји из Валенсије. Локални дневник Супер Депорте тврди да је Гаја високо котиран на листи жеља, али да је проблем што му цена по многим проценама варира између 40.000.000 и 100.000.000 евра. Гаја је један од најбољих играча Валенсије, а пре годину дана потписао је нови вишегодишњи уговор. На радару је и даље Николас Таљафико из Ајакса, а Атлетико ће овог лета засигурно морати да ангажује два лева бека.

Ново занимљиво име у фокусу је Портов штопер Фелипе. Мадридска Марка сазнаје да је Бразилац надомак потписа са Атлетиком и да је сао питање тренутка када ће трансфер бити завршен. Помиње се чак и сума од 25.000.000 евра као полазна тачка у овој причи. Фелипе је годинама штопер у кога Портови тренери имају доста поверења. Откако је на клупу дошао Сержо Консеисао достигао је врхунац каријере, због чега је цењен у фудбалским круговима. Фелипе има откупну клаузулу на 50.000.000 евра, али је извесно да обештећење неће бити ни близу те суме. Поготово јер му актуелни уговор истиче јуна 2021. и што ће 16. маја напунити 30 година. Очекује се да ће потписати верност Атлетику на четири сезоне. 

Марка такође јавља да је Симеонеова тиха патња и вероватно немогућа мисија – Николас Отаменди. Аргентинац је годинама Чолова жеља, још из времена док је овај наступао за Порто, али га је пут навео прво у Валенсију, одакле је 2015. године за 45.000.000 евра отишао у Манчестер Сити.

Отаменди се није наиграо на Етихаду и углавном служи као замена за капитена Венсана Компанија, коме су повреде готово уништиле каријеру, а у последњих месец дана одиграо је само 91 минут – цео меч против Тотенхема у првом сусрету четвртфинала Лиге шампиона и минут против Барнлија.

Симеоне је обавестио Берту да би било добро покушати да се ангажује Отаменди овог лета. Његова вредност почела је да опада и сада је на 30.000.000 евра, али је проблем што је Отаменди прошлог лета потписао нови уговор до 2022. године, што значи да га се Сити неће лако одрећи.

“Није срећан. Када игра задовољан је, када није на терену – није срећан. Не знам шта да урадим, ни са њим, ни са осталима који не играју. На Отамендија могу да рачунам увек јер је велики професионалац и увек је спреман за изазов. Драго ми је што разуме ситуацију”, недавно је признао Пеп Гвардиола, што је покренуло спекулације да би Отаменди могао да оде из Ситија овог лета. 

Само је питање - за коју суму новца?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар