Atletikova odbrana u novom ruhu...

Felipe na pragu, Gaja nova meta, a nemoguća misija Otamendi! Aleks Teljes i dalje ostaje prva želja za mesto beka.

Fudbal 03.05.2019 | 23:00
Atletikova odbrana u novom ruhu...
Atletikova odbrana poprimiće drastične promene tokom leta i to je odavno postalo jasno. Pitanje je samo - ko će zadužiti opremu Rohiblankosa i koga će Dijego Simeone regrutovati u svoju fudbalsku vojsku.

Informacija se sve više. Pošto je jasno da Lukas Ernandez ide u Bajern, Dijego Godin u Inter, da Felipeu Luisu i Huanfranu ističu ugovori, a da će Madrid verovatno napustiti i Stefan Savić, Simeone i sportski sektor Atletika moraju pod hitno da obezbede makar tri velika potpisa. Ako ne i više. 

Aleks Teljes ostaje najvažniji pik prvog operativca kluba Andree Berte, ali i Čola Simeonea. Mada se ranije pisalo da je Atletiko već dogovorio njegov transfer iz Portugalije, a kasnije i iz Španije stigle su potvrde da je i dalje cela priča otvorena, iako je Teljes spreman za selidbu na stadion Vandra Metropolitano. Čeka se samo dogovor klubova. Teljes ima izlaznu klauzulu na 40.000.000 evra, koju bi Atletiko da spusti do leta.

Ukoliko se ne bude našao dogovor dve strane, što je teško zamislivo s obzirom da su Atletiko i Porto u dugogodišnjim prijateljskim odnosima, klub bi mogao da se okrene Hozeu Gaji iz Valensije. Lokalni dnevnik Super Deporte tvrdi da je Gaja visoko kotiran na listi želja, ali da je problem što mu cena po mnogim procenama varira između 40.000.000 i 100.000.000 evra. Gaja je jedan od najboljih igrača Valensije, a pre godinu dana potpisao je novi višegodišnji ugovor. Na radaru je i dalje Nikolas Taljafiko iz Ajaksa, a Atletiko će ovog leta zasigurno morati da angažuje dva leva beka.

Novo zanimljivo ime u fokusu je Portov štoper Felipe. Madridska Marka saznaje da je Brazilac nadomak potpisa sa Atletikom i da je sao pitanje trenutka kada će transfer biti završen. Pominje se čak i suma od 25.000.000 evra kao polazna tačka u ovoj priči. Felipe je godinama štoper u koga Portovi treneri imaju dosta poverenja. Otkako je na klupu došao Seržo Konseisao dostigao je vrhunac karijere, zbog čega je cenjen u fudbalskim krugovima. Felipe ima otkupnu klauzulu na 50.000.000 evra, ali je izvesno da obeštećenje neće biti ni blizu te sume. Pogotovo jer mu aktuelni ugovor ističe juna 2021. i što će 16. maja napuniti 30 godina. Očekuje se da će potpisati vernost Atletiku na četiri sezone. 

Marka takođe javlja da je Simeoneova tiha patnja i verovatno nemoguća misija – Nikolas Otamendi. Argentinac je godinama Čolova želja, još iz vremena dok je ovaj nastupao za Porto, ali ga je put naveo prvo u Valensiju, odakle je 2015. godine za 45.000.000 evra otišao u Mančester Siti.

Otamendi se nije naigrao na Etihadu i uglavnom služi kao zamena za kapitena Vensana Kompanija, kome su povrede gotovo uništile karijeru, a u poslednjih mesec dana odigrao je samo 91 minut – ceo meč protiv Totenhema u prvom susretu četvrtfinala Lige šampiona i minut protiv Barnlija.

Simeone je obavestio Bertu da bi bilo dobro pokušati da se angažuje Otamendi ovog leta. Njegova vrednost počela je da opada i sada je na 30.000.000 evra, ali je problem što je Otamendi prošlog leta potpisao novi ugovor do 2022. godine, što znači da ga se Siti neće lako odreći.

“Nije srećan. Kada igra zadovoljan je, kada nije na terenu – nije srećan. Ne znam šta da uradim, ni sa njim, ni sa ostalima koji ne igraju. Na Otamendija mogu da računam uvek jer je veliki profesionalac i uvek je spreman za izazov. Drago mi je što razume situaciju”, nedavno je priznao Pep Gvardiola, što je pokrenulo spekulacije da bi Otamendi mogao da ode iz Sitija ovog leta. 

Samo je pitanje - za koju sumu novca?

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar