Вучић: Ништа од подјеле Косова

Предсједник Србије Александар Вучић изразио је жаљење што је његова идеја о коначном успостављању компромисне границе између Срба и Албанаца пропала.

Србија 03.05.2019 | 15:15
Вучић: Ништа од подјеле Косова
Како је навео, идеја је пропала јер је српски народ мислио другачије, а то ће нас, увјерен је, скупо коштати за двије до три деценије.

Најавио је да ће 8. маја имати сусрет са Матеом Салвинијем, да ће 10. маја бити војна парада у Нишу, и да ће послије тога Србима са Косова и Метохије пренијети исход самита у Берлину и свих разговора по питању Косова и Метохије.

Вучић је, одговарајући на питање везано за најављено доношење одлуке о контрамерама на приштинске таксе и о изборима, казао да сваког дана размишља о томе.

Према његовим ријечима, водила се жестока кампања против могућности компромиса разграничењем, како из дијела стране, тако и домаће јавности, јер су желели независно Косово на цијелој њеној територији.

"Сви који су правили независно Косово, док се говорило о разграничењу правили су се невјешти, јер нису хтели да кажу да су за целокупно Косово независно од Србије. За то се залаже Рада Трајковић, исто као и немачка канцеларка Ангела Меркел и сви остали", објаснио је Вучић.

Казао је да се не залаже за независно Косово у тим границама, већ за коначно успостављање компромисне границе Срба и Албанаца.

"Моје идеје су пропале. То ће скупо коштати наш народ, нашу земљу за 20-30 година. Од тога што ћу имати личну утеху што ће неко да каже да сам био далековид, нећу имати ништа. Нисам био довољно убедљив, нисам успео да објасним какво је реално стање, да је од емоција најважнија реалност", указао је Вучић.

Рекао је да су одиграли превару сви они који су већ признали независно Косово и изјаснили се против разграничења, а на томе је радио и дио домаће јавности, посебно они који су учествовали у стварању независног Косова.

Подсјетио је да је Приштина донијела 2008.декларацију о независности, а да су се тада они који су били на власти правили блесави, помогли им тражењем мишљења Међународног суда правде, као и извлачењем преговора из УН у ЕУ.

"Што се мене тиче, мени у историјском смислу ће бити лакше, јер ћу бити упамћен по величанственим путевима, мостовима, што сам у кратко време удвостручио плате и пензије и то реално, а не номинално како људи могу да живе боље. А неко други ће нажалост морати да саопштава тешке и лоше вести за Србију у будућности и ко је лагао наш народ, зашто су Срби пристајали на лажи Харадинаја и Трајковићеве него што су желели да чују истину“, казао је он. 

(Агенције)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

кугла

03.05.2019 13:41

Контра највидовитији је био у Глини 1995. Све остало је блиједо паламуђење...као и Дачић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

03.05.2019 14:00

Косово оде, а РС остаде у БиХ и доби но од везира Мустафу Додикоглу. Ста сад? Оде све у п. м. Џаба планови преци преко Дрине. Само пусте зеље... Као и до сада, само се Србија сваки дан смањује. То је нама наша борба дала....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.05.2019 14:24

Па шта очекивати друго? Цијели свемир говори једно, а Срби контра и онда се неко чуди ?!?

Name

Риље

03.05.2019 14:00

Засто би се Косово дјелило? Фатална греска предсједника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.05.2019 14:25

Наравно, кад је то ЈУЖНА ЦПЦКА административна јединица... т.ј. ПОКРАЈИНА хехехехе

Name

блбл

03.05.2019 14:26

И пад је лет .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

03.05.2019 14:35

Само ми јос нисмо схватили да нема висе мијењања граница

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свед

03.05.2019 14:38

У свецкој алкохол само мозе да продаје дрзава тако и игре на срецу и кладионице зарада иде за бесплатно сколство и здравство’па молим преседника додика да уведе исто тако даму гласаци несрбују крезови јел цјелаимсе дијаспора сеје стосу крезави а оби мисле дасунам интерсантни’рс је дузан висе него сто вреди и пред сваке изборе баци прицу какоим неко напада на рс небије нико дзаба даје дате дузнистебпревисе,умјесто дасте улагали увтехнологију и запосљавали српски народ ви купујете спирицу некретнине по бецу плацате хиљаде ухљеба попут дусанке мајкиц .умислилисте себи да цјели свет мрзи србе сто није тоцно висте себи и својој дјеци највеци непријатељи.зивите од насе садаке из дијаспоре јакогвам система и пјевате немозевам нико ниста а омладина бјези као даје куга завладала у рс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спартан

03.05.2019 14:49

Па јел то он сваљује одговорност на Српски народ ?!?! Он, који је доведен на власт од исте те Ангеле Меркел за задатком да потписе предају Косова у административним границама ! Како те није срамота !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

посавски гониц

03.05.2019 14:50

све србе са косова насилете у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Где Зурите

03.05.2019 20:03

Територија дрзаве је њена територија, мозе сам црни дјаво да зиви на њој, прмијера у свијету колико хоцес, нико не смије да писне. Мозете да признате просирену Албанију или да је не признате, па када буде белај у цитвом свијету, знате ста вам је цинити, а овако...

ОДГОВОРИТЕ