Vučić: Ništa od podjele Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je žaljenje što je njegova ideja o konačnom uspostavljanju kompromisne granice između Srba i Albanaca propala.

Srbija 03.05.2019 | 15:15
Vučić: Ništa od podjele Kosova
Kako je naveo, ideja je propala jer je srpski narod mislio drugačije, a to će nas, uvjeren je, skupo koštati za dvije do tri decenije.

Najavio je da će 8. maja imati susret sa Mateom Salvinijem, da će 10. maja biti vojna parada u Nišu, i da će poslije toga Srbima sa Kosova i Metohije prenijeti ishod samita u Berlinu i svih razgovora po pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je, odgovarajući na pitanje vezano za najavljeno donošenje odluke o kontramerama na prištinske takse i o izborima, kazao da svakog dana razmišlja o tome.

Prema njegovim riječima, vodila se žestoka kampanja protiv mogućnosti kompromisa razgraničenjem, kako iz dijela strane, tako i domaće javnosti, jer su želeli nezavisno Kosovo na cijeloj njenoj teritoriji.

"Svi koji su pravili nezavisno Kosovo, dok se govorilo o razgraničenju pravili su se nevješti, jer nisu hteli da kažu da su za celokupno Kosovo nezavisno od Srbije. Za to se zalaže Rada Trajković, isto kao i nemačka kancelarka Angela Merkel i svi ostali", objasnio je Vučić.

Kazao je da se ne zalaže za nezavisno Kosovo u tim granicama, već za konačno uspostavljanje kompromisne granice Srba i Albanaca.

"Moje ideje su propale. To će skupo koštati naš narod, našu zemlju za 20-30 godina. Od toga što ću imati ličnu utehu što će neko da kaže da sam bio dalekovid, neću imati ništa. Nisam bio dovoljno ubedljiv, nisam uspeo da objasnim kakvo je realno stanje, da je od emocija najvažnija realnost", ukazao je Vučić.

Rekao je da su odigrali prevaru svi oni koji su već priznali nezavisno Kosovo i izjasnili se protiv razgraničenja, a na tome je radio i dio domaće javnosti, posebno oni koji su učestvovali u stvaranju nezavisnog Kosova.

Podsjetio je da je Priština donijela 2008.deklaraciju o nezavisnosti, a da su se tada oni koji su bili na vlasti pravili blesavi, pomogli im traženjem mišljenja Međunarodnog suda pravde, kao i izvlačenjem pregovora iz UN u EU.

"Što se mene tiče, meni u istorijskom smislu će biti lakše, jer ću biti upamćen po veličanstvenim putevima, mostovima, što sam u kratko vreme udvostručio plate i penzije i to realno, a ne nominalno kako ljudi mogu da žive bolje. A neko drugi će nažalost morati da saopštava teške i loše vesti za Srbiju u budućnosti i ko je lagao naš narod, zašto su Srbi pristajali na laži Haradinaja i Trajkovićeve nego što su želeli da čuju istinu“, kazao je on. 

(Agencije)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

kugla

03.05.2019 13:41

Kontra najvidovitiji je bio u Glini 1995. Sve ostalo je blijedo palamuđenje...kao i Dačić

ODGOVORITE
Name

Pale

03.05.2019 14:00

Kosovo ode, a RS ostade u BiH i dobi no od vezira Mustafu Dodikoglu. Sta sad? Ode sve u p. m. Džaba planovi preci preko Drine. Samo puste zelje... Kao i do sada, samo se Srbija svaki dan smanjuje. To je nama naša borba dala....

ODGOVORITE
Name

Re

03.05.2019 14:24

Pa šta očekivati drugo? Cijeli svemir govori jedno, a Srbi kontra i onda se neko čudi ?!?

Name

Rilje

03.05.2019 14:00

Zasto bi se Kosovo djelilo? Fatalna greska predsjednika!

ODGOVORITE
Name

re

03.05.2019 14:25

Naravno, kad je to JUŽNA CPCKA administrativna jedinica... t.j. POKRAJINA hehehehe

Name

blbl

03.05.2019 14:26

I pad je let .

ODGOVORITE
Name

Nako

03.05.2019 14:35

Samo mi jos nismo shvatili da nema vise mijenjanja granica

ODGOVORITE
Name

Sved

03.05.2019 14:38

U sveckoj alkohol samo moze da prodaje drzava tako i igre na srecu i kladionice zarada ide za besplatno skolstvo i zdravstvo’pa molim presednika dodika da uvede isto tako damu glasaci nesrbuju krezovi jel cjelaimse dijaspora seje stosu krezavi a obi misle dasunam intersantni’rs je duzan vise nego sto vredi i pred svake izbore baci pricu kakoim neko napada na rs nebije niko dzaba daje date duznistebprevise,umjesto daste ulagali uvtehnologiju i zaposljavali srpski narod vi kupujete spiricu nekretnine po becu placate hiljade uhljeba poput dusanke majkic .umisliliste sebi da cjeli svet mrzi srbe sto nije tocno viste sebi i svojoj djeci najveci neprijatelji.zivite od nase sadake iz dijaspore jakogvam sistema i pjevate nemozevam niko nista a omladina bjezi kao daje kuga zavladala u rs

ODGOVORITE
Name

Spartan

03.05.2019 14:49

Pa jel to on svaljuje odgovornost na Srpski narod ?!?! On, koji je doveden na vlast od iste te Angele Merkel za zadatkom da potpise predaju Kosova u administrativnim granicama ! Kako te nije sramota !!!

ODGOVORITE
Name

posavski gonic

03.05.2019 14:50

sve srbe sa kosova nasilete u RS

ODGOVORITE
Name

Gde Zurite

03.05.2019 20:03

Teritorija drzave je njena teritorija, moze sam crni djavo da zivi na njoj, prmijera u svijetu koliko hoces, niko ne smije da pisne. Mozete da priznate prosirenu Albaniju ili da je ne priznate, pa kada bude belaj u citvom svijetu, znate sta vam je ciniti, a ovako...

ODGOVORITE