Медији важан коректив друштва

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је новинарима, уредницима, сниматељима и свим запосленима у медијима 3. мај, Свјетски дан слободе медија, истичући да је слобода медија загарантована законом и Уставом Републике Српске.

Република Српска 03.05.2019 | 12:50
Медији важан коректив друштва
Предсједник Чубриловић истакао је да је парламент Републике Српске увијек отворен за сарадњу са медијима који су важан стуб демократског друштва.

„Народна скупштина Републике Српске и даље ће бити партнер свим медијима у интересу јавности и грађана. Циљ је да сви заједно створимо што боље услове за рад новинара и побољшање њиховог положаја у друштву“, истакао је Чубриловић.

Предсједник парламента је нагласио да су објективни, независни и професионлани медији незаобилазан коректив друштва, изразивши наду да ће медији, упркос бројним проблемима са којима се сусрећу у раду, бити досљедни у примјени највиших новинарских и етичких кодекса у извјештавању о свим важним политичким, економским и животним темама.

„Неприхватљиво је било који вид угрожавања слободе медија, као и што је неприхватљиво манипулисање и заваравање јавности и злоупотреба медијских слобода. Новинар увијек треба да тежи истинитом и објективном извјештавању, јер се тако на најбољи начин шити углед и достојанство професије чији најсветији циљ је извјештавање јавности на објективан, поштен и истинит начин“, навео је предсједник Чубриловић.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БРАНКА

03.05.2019 14:05

ЛОПОВЕ ЋУТИ. ТИ СИ СТАВИО ОКОВЕ НАРОДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чубрило

03.05.2019 18:52

Битно је да сам ја пр. скупштине , ја све радим за народ.

Name

Директ

03.05.2019 14:28

Оно када најзаслузнији за гусење слободе медија цеститају Дан слободе медија. До јуце хтјели увести закон који би фактицки ограницио слободу новинарима, а сад цеститају Дан слободе медија.

ОДГОВОРИТЕ