Mediji važan korektiv društva

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je novinarima, urednicima, snimateljima i svim zaposlenima u medijima 3. maj, Svjetski dan slobode medija, ističući da je sloboda medija zagarantovana zakonom i Ustavom Republike Srpske.

Republika Srpska 03.05.2019 | 12:50
Mediji važan korektiv društva
Predsjednik Čubrilović istakao je da je parlament Republike Srpske uvijek otvoren za saradnju sa medijima koji su važan stub demokratskog društva.

„Narodna skupština Republike Srpske i dalje će biti partner svim medijima u interesu javnosti i građana. Cilj je da svi zajedno stvorimo što bolje uslove za rad novinara i poboljšanje njihovog položaja u društvu“, istakao je Čubrilović.

Predsjednik parlamenta je naglasio da su objektivni, nezavisni i profesionlani mediji nezaobilazan korektiv društva, izrazivši nadu da će mediji, uprkos brojnim problemima sa kojima se susreću u radu, biti dosljedni u primjeni najviših novinarskih i etičkih kodeksa u izvještavanju o svim važnim političkim, ekonomskim i životnim temama.

„Neprihvatljivo je bilo koji vid ugrožavanja slobode medija, kao i što je neprihvatljivo manipulisanje i zavaravanje javnosti i zloupotreba medijskih sloboda. Novinar uvijek treba da teži istinitom i objektivnom izvještavanju, jer se tako na najbolji način šiti ugled i dostojanstvo profesije čiji najsvetiji cilj je izvještavanje javnosti na objektivan, pošten i istinit način“, naveo je predsjednik Čubrilović.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

BRANKA

03.05.2019 14:05

LOPOVE ĆUTI. TI SI STAVIO OKOVE NARODU.

ODGOVORITE
Name

Чубрило

03.05.2019 18:52

Битно је да сам ја пр. скупштине , ја све радим за народ.

Name

Direkt

03.05.2019 14:28

Ono kada najzasluzniji za gusenje slobode medija cestitaju Dan slobode medija. Do juce htjeli uvesti zakon koji bi fakticki ogranicio slobodu novinarima, a sad cestitaju Dan slobode medija.

ODGOVORITE